Güneş tutulması ve Ay tutulmasının burçlara etkileri...Boğa Burcu ve Akrep Burcu...

30 Nisan 2022

 Astrolojide tutulmaların görevinin beklenmeyen ve öngörülemeyen gelişmelerini haber vermek olduğunu çoğumuz biliriz. En azından çevremizde astrolojiye ilgi duyanlar bile bu konuda yorumlar yapmaya çalışırlar. Bu olaylarda gerçeklik payının olumlu ve olumsuz yönlerinin geçerliliği tartılışa dursun; bir tutulma gerçekleştikten sonra, hayatımızda yeni alanların açıldığını ve aydınlandığını görebiliriz. Yaşamda geçiş yapmamız gereken dönemeçlerin olduğunu unutmamalıyız. Bunu bize sağlayan tutulmalardır. Bir bakıma tutulma heyecan verici ve caziptir. Çok az insan yeni deneyimlere ve alışkanlıklarının değişmesine gönüllüdür. Sahip olduğumuz şeyleri kaybetmekten korktuğumuz için de, elimizdeki değerlere sıkıca sarılırız. Çoğumuz her şeyin olduğu gibi kalmasını isteriz. Zira sahip olduğumuz şeyi biliyor ve tanıyoruzdur. Oysa bilmediğimiz alanlarda dolaşarak, karşılaşacağımız olayların esrarengiz yönlerinden korkarız. Yenilikler karşıdan seyredildiği zaman caziptir. Yaşamımızın içine alacak kadar cesur kararlara hangimiz gönüllü olabiliriz ki...

Tutulmaların en büyük özelliği; dış dünyadan, özel hayatımızı etkileyecek bazı koşulları bize getirme özelliğine sahip olmasıdır. Bu konuda kontrol yeteneğimiz; ya çok az, ya da hiç yoktur. Bu koşulları hiç fark etmemiş olabilirsiniz. Fakat haritanızın etkin olduğu ilgi alanlarınızda birden bire değişik ve dinamik güçler oluşacaktır.. İnsiyatifinizin dışında gerçekleşecek olacak bu güçlerle yaşamınız yön değiştirebilir. Belki de, yıllardır beklediğiniz bir değişim kendiliğinden size sunulacaktır. Bunu biraz da, evrenin size yardımı olarak algılayabilirsiniz. Sizi bilgilendiren bu gelişmeleri yeni bir algılama ve yardım olarak düşünebiliriz. Tabi bu olaylardan her zaman mutlu olmayacağız. Bir ilişkinin bitişi, para ve mal kaybı gibi olaylarda gündeme gelebilir. Durumumuzla ilgili değişimlerle birlikte gerçekleri olduğu kabul edersek, yeni ve daha düzgün şartlar çerçevesinde kendimizi yeniden yapılandırabiliriz. Kısır döngülerden bizi kurtaran bu tutulmalara minnet borçlu olduğumuzu; belki de, yeni şartların ve fırsatların yaşantımıza getireceği olumlu etkileri gördükçe hak vereceğiz. Aslında; er veya geç gerçekleşen olan bir durum tutulmalarla sadece hız kazanmıştır.

Astroloji bize, hiçbir zaman kendimizi güçsüz ve etkisiz hissetmemiz gerektiğini öğretir. Yaşımız ilerledikçe yeteneklerimizi ve kendimizi takdir etmeyi öğreneceğiz. On dokuz senede bir aynı etkiyi gösteren tutulmalarda, dikkatli olun ve yaşamınızın on dokuz senelik periyodunu gözden geçirin ve neler yaşadığınızı hatırlayın. İşte; yine aynı noktalar ve etkileşimler karşınıza çıkmış ve evren size yine kendinizi değiştirmek için yeni fırsatlar yaratmaya hazırlanmaktadır. Tüm bu tutulmaların etkisini ve hangi evden etki alacağınızı hesaplamak istiyorsanız, yükselen burcunuzun önemini unutmayın. Ve haritanızın etkileşim sahasını yükselen burcunuza göre tayin ediniz.

 

Devamını Oku

Mart ayında sizi neler bekliyor? Burcunuz ne söylüyor, para, aşk, sağlık, aile, kariyer...

5 Mart 2022

 

KOÇ BURCU
Ay boyunca Uranüs finans evinizden size destek verecek. Satürn ruhsal evinizden kariyerinize destek veriyor. Şans sizi her konuda destekleyecek. Çalışma yaşantınızda gösterdiğiniz performans finans konularında istediğiniz olumlu gelişmeleri sağlayacak ve birlikte çalıştığınız kişilerle uyumlu bir beraberlik sergileyeceksiniz. Güvendiğiniz dostlarınızın fikirlerini alacak, karşılıklı güvene dayalı işbirliği içinde olacaksınız. Bu ay; oldukça güçlü pozisyonlarda çalışarak, işbirliği içinde olduğunuz kişileri düşüncelerinizle etkileyeceksiniz. Mars ve Venüs birlikte hareket ediyorlar. Bazıları da, iş arkadaşlarınızdan biriyle duygusal ilişkilere girebilir. Çünkü, bu dönem tutkulu birliktelikler peşindesiniz ve özgürlüğünüzü kurallarla sınırlandırmak istemiyor, güçlü aşklar peşinde koşuyorsunuz. Özellikle, fikir ve düşünce bazında anlaşacağınız kişinin özel olması gerekiyor. Duygusal tatmin sağlayacağınız aşklarınız gündemi meşgul edecek. Kendinizi özgür hissettiğiniz müddetçe kendinizi iyi hissediyorsunuz unutmayın.

BOĞA BURCU
Venüs ve Mars kariyer evinizde, Neptün ruhsal evinizi etkiliyor.. Sevgi dolu bir kalple yaklaşıyor ve dostlarınızın dertlerini dinliyorsunuz. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda güzel bir uyum içine gireceksiniz. Venüs; aynı zamanda güzelliği yönettiği için, bu dönemde çevrenizdeki ve iş arkadaşlarınızın sorunlarını kalpten dinleyecek ve onların dinleyeceksiniz.. Yardım etme duygunuz artarken, zevklerde aşırıya kaçabilirsiniz. İçsel durumunuzun olumlu psikolojik tepkiler içinde olması nedeniyle, çevrenizle uyumlu ruhsal birliktelikler, ortaklıklar içinde bulunacaksınız. Plüton duygusal dengelerinizi kontrol ederken, cinsel enerjinizin yoğunlaştığı anlarda devreye girecektir. Çünkü girdiğiniz ortamlarda karşı cinsin ilgisini üzerinize çekeceksiniz. Toplumsal yaşantınızda size olumlu ufuklar açacak, yeni projelere sıcak bakıyor fakat risklerden çekiniyorsunuz. Cesaretinize güvenmeli ve kendinize yeni bir şans vermelisiniz. Olaylar istediğiniz yönde gelişecek. Bu ay uyku düzeniniz önemli. Çok çalışıyorsunuz, dinlenmeye özen göstermelisiniz.

İKİZLER BURCU 

Hiçbir şeyden korkmayın. Paranın kokusunu uzaktan hissetmelisiniz. Daha atak ve çevik olmak için, her türlü destek sizden yana unutmayın. Maddi konulardaki taleplerinizde kararlılık hakim olacak. İleriyi gören bir düşünce yapısı içinde hareket ederken, para ile ilgili ufkunuz açılıyor. Birlikte çalıştığınız kişilerle büyük projeler üretecek, yaşama daha olgun ve farklı bakmaya başlayacaksınız. Kendinize her zamankinden daha fazla güveneceğiniz bir ay içindesiniz. Sadece kendinize güvenerek, size katkıda bulunmak isteyenleri kibarca geri çevireceksiniz. İsteklerinizi başarma konusunda oldukça kararlısınız. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerinizle dikkat çekeceğiniz bir ay içindesiniz. Ay boyunca siz özenli, ilişkilerden hoşlanıyor ve dostluklarınızı da bu yönde seçiyorsunuz. Bu dönemde çevrenizle büyük bir uyum sağlayacak ve size mutluluk verecek aktivitelerin içinde bulunacaksınız. Arkadaşlıkların ve dostlukların önem kazanması ve asil duygular için olmanız sizi olumlu pozisyonlara getirecek.

Devamını Oku

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Balık, Yay, Kova! Burçları şubat ayında ne bekliyor!

15 Şubat 2022

KOÇ BURCU

Plüton kariye evinizde sizi olumlu etkiliyor. Size uzun zamandır ilgisi olan birinin duygularının açığa çıktığına şahit olabilirsiniz. Her ortam sizin için heyecan verici olacaktır. Hiçbir konuyu kafanıza takmamalı ve günlük ilişkilerden sakınmalısınız. Bulunduğunuz ortamlarda kendinizden emin tavırlar içindesiniz ve çevrenize hakim durumdasınız. Israrcı tavrınız sizi olumsuz gibi gösterse de, ele aldığınız konuları başarılı bir şekilde götüreceksiniz. Bu ay Venüs ve Mars kariyer ve yolculuk evinizi etkiliyor. . Bu yolculuklarda size eşlik edecek akraba ve yakın dostlarınızla birlikte keyifli günler geçireceksiniz. Bazılarınız, arkadaşlarıyla iş gezilerine çıkabilirler. Bu dönemde aileniz ve evliliğiniz arasında sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu ay Satürn ay düğümü karesi var.. Dans ederken, spor yaparken, bacaklarınızı, kollarınızı ve baş bölgenizi korumalısınız. Yine yanıklara ve kesici aletlere karşı temkinli olmalısınız.

BOĞA BURCU

Bu ay Merkür, güneş ve Venüs ufuk çizginizin üzerinde yer alıyor. Meslek ve kariyerinizle ilgili güçlü etkiler alındasınız. İş hedeflerinizi büyük bir hırsla takip edeceksiniz. Dengelerinizin çok önemli olduğunu biliyor ve dış ilişkilerinizi, başarınızı destekleyecek yönde kullanmak istiyorsunuz. Olaylar karşısındaki duygusal yaklaşımlarınız, günlük yaşantınızdaki küçük dengeleri bozmayacak şekilde gerçekleşiyor ve başarıyorsunuz.. Eğer kariyerinizle ilgili bir atılım yapmak istiyorsanız, tam zamanı. Bazılarınız yeni bir kariyer savaşı içinde olacaksınız. Plüton Yıllarca kariyeriniz ve ruhsal evinizden destek verecek. Yabancı ülkelerle  ilgili konular gündemde olacak.. Deneyimlerinizde, sezgileriniz önemli bir yere sahip olurken, ufkunuz genişleyecek, pozitif bakış açısı altında paylaşımcı bir yapıya kavuşmanızı sağlayacak. Sağlık ve kişisel gezegeniniz Venüs Plüton’la birlikte   bu ay  sizi tembelliğe sürükleyebilir. Böbreklerinizi, cinsel organlarınızı korumalısınız..

İKİZLER BURCU

Ay boyunca Plüton ve Venüs 8. Evinizde. Bazılarınız ciddi beraberliklerin temellerini atacaklar. Sizden yaşça büyük kişilerle yaşayacağınız bir aşk, bu konuda size değerli tecrübeler kazandıracak. Yakın dostlarınızla aranızda duygusal bağlarınız güçlenecek. Bu dönem uzun süredir ihtiyacınız olan aşk size sunulacaktır. Aşk yaşıyorsanız, romantizm dolu günler sizi bekliyor. Tutkular, duygular ve ilginç fanteziler ortaya çıkacak. Karşı cins üzerinde çekiciliğinizi ve cinsel potansiyelinizi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Planladığınız projelerde, parasal konularda istediğiniz bolluğa kavuşacaksınız. Fakat harcamalarınızdaki artışları da düzenlemek zorundasınız. Maddi konulardaki taleplerinizde kararlılık hakim olacak. Yeni ay, yolculuklar evinizde. Uzun  mesafeli  yolculukların ve ilişkilerin size sağlayacağı kazançları hesaplamanın tam zamanı. Bu dönemde politik olun, çevrenize gülümseyin ve tüm içtenliğinizi kullanın karlı çıkacağınızdan emin olabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU

Devamını Oku

Koç, Aslan, Yay, Boğa, Oğlak ve Başak burçlarının en sevdiği giysiler, favori renkleri...

15 Ocak 2022

 

Ateş sıcak ve enerjiktir. Dokununca yakıcıdır ama cesurdur. Yanmaya başlayınca, özgürlüğü ile her yana savrulur. Ateş burcunda doğan kişiler, sıcakkanlı deli dolu ama kızdıklarında etrafını yakıp kavuran ve birden bire sönen, durulan bir yapı sergilerler. Ateş burcunda doğanlar özgüvenleri oldukça yüksektir. Otoriter, coşkulu, enerji dolu, yaratıcı, iddialı, cesaretli, hayata bağlı, yaşamaktan zevk alan, neşeli ve hareketli bir mizaca sahiptirler. Yaratıcılıkları gelişmiştir. Hayatı dolu yaşarlar.

KOÇ ( ÖNCE BEN )

Girişimciliği simgelerler. İlk adımı hep onlar atsın isterler. Engellendiklerini hissederlerse çok çabuk hayal kırıklığına uğrarlar. Sürekli yeni fikirler ve projeler peşinde koşarlar. Bu özelliklerini dengelemezlerse, yaşamlarında çok fazla problem yaşarlar... Yetersiz oldukları konularda bile, kendinden emin tavır içinde görünürler. Savaşçı bir ruha sahip olan Koç’lara sakin bir iş çekici gelmeyecektir. Kendini ön plana çıkaracak işleri seçecektir.

KOÇ KADINI

Sadakati temsil eden Koç burcunun kadını, kıyafet seçiminde kişiliğini yansıtacaktır. Saflığı temsil ettiğinden doğal kumaşları tercih edecektir. Modern görünmeyi seven koç kadınlarının seçimindeki öncelikli etkenler kolaylık ve hızdır. Koç burcu kadınları genellikle havalı olur. Özellikle giysileriyle dikkati çekmek onlar için başlı başına bir zevktir. Aksesuar kullanmaya bayılırlar. Gösterişli ve şatafatlı giysiler tam onlar içindir. İpekli kumaşları tercih ederler. Alışverişe plansız çıkarlar ve ilk beğendiklerini alırlar.

KOÇ KADININ GİYİM TARZI

Cool Havalı ve feminen olan koç kadını, kıyafet seçiminde mantıksızlığa yer vermez. Duruşuyla ve cezbedici bakışlarıyla istediği kişinin dikkatini çekebilecek ve kalbine giden yolu açacaktır. Onun için doğru kıyafet modern ve sade olanıdır ama mutlaka gösterişli bir renk seçecektir. Kırmızı ve parlak renkler Koç kadınının rengidir, bununla birlikte mavi ve turuncuda ona özellikle yakışan renklerdendir. Gözlük ve saat ise vazgeçilmez aksesuarlarıdır.

Devamını Oku

Ocak 2022 burç yorumları! Koç, Boğa, Yengeç, Aslan, Kova, Balık burcu…

5 Ocak 2022

KOÇ BURCU

Dengelerinizi korumak zorunda olduğunuzun farkında olarak, yenilikler ve hedefleriniz doğrultusunda hareket edeceksiniz. Ocak ayı boyunca Venüs geri giderken 15 Ocakta Merkür de geri hareketine başlayacak. Eski olayları kurcalamak için hiçbir fırsatı kaçırmadığınız bir gerçek. Ocak ayı boyunca güneş kariyer ve tepe evlerinizde evinizde güçlü olacak. Sosyal çevrenizdeki ilişkilerinize azami dikkat göstermeniz gerekiyor. Neptün ve Jüpiter ruhsal evinizde ilerlerken İş çevresinden bir arkadaşınız duygusal olarak sizinle ilgilenebilir. Karşı cins üzerinde etkinizin fazla olduğu günlerdesiniz. Kendinizi kanıtlamak adına başlatacağınız çalışmaların size kazandıracağı prestij oldukça yüksek olacak… Bu ay, öncelikle duygularınız bir hayli yoğun seyrediyor. 17 Ocakta dolunaydan yoğun etki alıyorsunuz. Sosyal çevrenizdeki ilişkilerinize azami dikkat göstermeniz gerekiyor. Kendinizi ön plana çıkarmak için, arkadaş ve dost çevrenizde sıra dışı tavırlar içine girebilirsiniz. Şimdiye kadar ilgilenmediğiniz konulara ilgi gösterme çabalarınız; sizi, çevrenize karşı komik durumlara düşürebilir. Aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. 14Ocaktan sonra kadar sağlık gezegeniniz Merkür retro yaptığı için dikkatli olun. Hızlı hareket etmeyin. Küçük sakarlıklar söz konusu.

BOĞA BURCU

Uranüs kişisel evinizde yola devam ediyor. Duygusal anlamda taleplerinizin yüksek olduğu bir ay içindesiniz.. Ay boyunca Venüs retro yapıyor. Sevgiyi algılama biçiminiz çok farklı. Keşfettiğiniz her yeni şey, adeta sizi büyülüyor. Fakat derin ilişkiler sizde zorlayıcı bir etki yapıyor. Çevrenizdeki her şeyin belli bir düzen içinde olmasına özen gösteriyorsunuz. Birçok boğa bu dönemde kendisiyle ilgili güzel değişimler yaşayacak. Geçmişteki aşk anlayışınız. değişiyor. Sözleriniz anlamlı ve etkileyici, tepkilerinizi ölçülü ve politik olacak. Renkli kişiliğinizi ortaya çıkarmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Meraklı yapınızı ortaya dökmekten korkmayacak, ilişkilerinizi sorgulayacaksınız .Duygusal anlamda taleplerinizin yüksek olduğu bir ay içindesiniz.. Ay boyunca Venüs retro yapıyor. Sevgiyi algılama biçiminiz çok farklı. Keşfettiğiniz her yeni şey, adeta sizi büyülüyor. Fakat derin ilişkiler sizde zorlayıcı bir etki yapıyor. Çevrenizdeki her şeyin belli bir düzen içinde olmasına özen gösteriyorsunuz.. Geçmişteki aşk anlayışınız değişiyor. Sağlık ve kişisel gezegeniniz Venüs ay boyunca geri gidiyor ve sizi gerginleştiriyor. Daha fazla çalışıp sağlığınız ihmal edebilirsiniz. Aile içinde olabilecek rahatsızlıklar canınızın sıkılmasına neden olacak. Çağırıldığınız yemekli toplantılarda hızlı yemek alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz.

İKİZLER BURCU

Kariyer evinizdeki Neptün ve Venüs toplumsal başarınızı ön plana çıkarırken, arkadaşlarınız ve dostlarınızın sizin üzerinizde etkisi güçlü olacak. Sekizinci evinizdeki gezegenlerin güçlü etkisiyle; yatırımda bulunduğunuz ve maddi beklentiler içinde bulunduğunuz konularda olumlu gelişimler yaşayacaksınız. Güç partnerinizin üzerinde olacak.. Psikolojik analiz ve sezgisel yeteneklerin artmasıyla başarılı kompozisyonlar ortaya çıkacak. Güneş’ten alacağınız etkiyle, düşüncelerinizde ısrarcı bir tutum içinde olabilirsiniz. İnatçı tavırlarınızla partnerinizi bıktırabilirsiniz. 14 Ocaktan sonra Merkür yolculuklar ruhsal evinizde geri giderken kariyer evinize çok yakın hareket ediyor ve kariyer evinizde geri hareketine başlıyor. Enerjinizin yüksek olmasına rağmen, Merkür’ün geri hareketinden dolayı olumsuz. 27 Ocaktan sonra meslek ve toplumsal evinizde; üzücü sonuçlara neden olabilir. 17 Ocakta dolunay finans evinizde gerçekleşiyor. Çalıştığınız kişilerin iş disiplini ve iş ahlakına önem veriyorsunuz ve bu konuda haklısınız. Çünkü, bu dönemde hızlı ve yüksek hedeflerin peşinde olacağınız işleri tercih ederken, iş birliği yapacağınız kişilerin performansı önemli olacak. Bu ay stresten uzak kalmalı ve tartışmalardan sakınmalısınız. Beslenme ile konularda aşırıya kaçmayın

YENGEÇ BURCU

Devamını Oku