Online kozmetik alanında % 500 büyüyecek

Haberin Devamı

İngiltere’nin en büyük kozmetik ve parfüm online satış sitesi Cheapsmells.com Türkiye’de Bellamola.com adıyla satışlara başladı. Kapıda ödeme, ücretsiz kargo gibi avantajlarıyla Bellamola hızla büyüyor. İngiliz yatırımcılar Türkiye’deki satışlarında 2014 yılında yüzde 500’lük büyüme bekliyor. Cheapsmells’in Yönetim Kurulu üyesi John Houslip Türkiye hedeflerini anlattı.

-Cheapsmells.com kozmetik ve parfüm satışlarıyla oturmuş bir online satış sitesi. Bellamola.com olarak Türkiye’desiniz artık. Nasıl karar verildi bu girişime?

Cheapsmells.com olarak uzun yıllardır Türkiye ile iş ilişkileri içerisindeyiz. Kendi sektörümüzden bir Türk tedarikçiyle çalışıyoruz. Cheapsmells’in Türkiye’den çok sayıda müşterisi vardı. Stratejimiz, parfüm ve kozmetik sektöründe en geniş ürün yelpazesini, en düşük fiyat ve birinci sınıf bir kalite anlayışı ile müşterilere sunmak. Bu stratejiyi kusursuz bir şekilde uygulamak, operasyonumuzun Türkiye’de olması ile mümkün olacaktı.

-Türkiye’de son dönemde çok fazla e-ticaret sitesi açıldı. Sıkı bir rekabet var.

Türkiye’de online ticaret hacminin artıyor olması bu pazarın fazlasıyla dikkate değer olduğunu gösteriyordu, aynı zamanda güzellik ve kişisel bakım alanında pazarda online satış anlamında boşluklar vardı. Cheapsmells’in politikası yüzde 100 orijinal ürünleri en düşük fiyatla ve en iyi hizmet anlayışı ile sunmak. Bu yüzden Türkiye pazarına giriş yapmak kaçınılmaz oldu.

4 bin çeşit ürün

-Bellamola.com’a ne kadarlık yatırım yapıldı?

BellaMola.com markasına kuruluş aşamasında 4 milyon TL‘lik bir yatırım yaptık. Türkiye’de bulundurduğumuz stok şu anda 2 milyon TL dolaylarında, ki yıl sonuna kadar bu rakam 2.5 milyon TL’yi bulacak. Şu anda 4 binden fazla çeşit ürünü BellaMola.com’da satışa sunuyoruz ve her ay 150 yeni ürün çeşidi eklemekteyiz.

-Türkiye pazarında ne kadar büyüme hedefliyorsunuz?

BellaMola markamız ile Türkiye’de Şubat 2013’de kurulduk. Her ay yüzde 10’luk bir büyüme grafiği sergiliyoruz. 2014 sonu için Türkiye’deki online parfüm ve kozmetik satış sitemiz BellaMola.com için yüzde 500’lük bir büyüme öngörüyoruz. Günlük ziyaretçi sayımız ortalama 15 bin. Mevcut müşteri datamıza, her ay 3 bin yeni kişi ekleniyor. 2014 sonunda 250 bin üye sayısına ve toplam 15 milyon TL ’lik bir satış hacmine ulaşmayı hedefliyoruz.

2.4 milyar TL’lik pazar

-İngiltere ve Türkiye’nin online kozmetik pazar hacminin büyüklüğü nedir?

İngiltere kozmetik ürünleri online pazarının değerinin 800 milyon euronun üzerinde. Yıllık yüzde 12’lik bir büyüme hızı olduğunu ve online satış penetrasyonunun yüzde 8-10 arasında. Türkiye online pazarı 30 milyar TL civarında. Bunun yüzde 8’ini kozmetik sektörü oluşturuyor. Kişisel bakım ve güzellik sektörü online pazarının bu yıl yüzde 20 büyümesini bekliyoruz, online’da pazara yeni girişlerin artmaya devam edeceği düşüncesindeyiz. İki yıl içinde Türkiye’de kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinin arama motorlarında en çok aratılacak ikinci ürün grubu olacağını öngörüyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR