Şampiyonluk uzakta

Dün akşam A.Sami Yen Stadı'ndaydık Ama ne izledik derseniz; G.Saray 14. dakikada 2-0'ı yakalayınca, basın tribünündeki televizyondan daha çok F.Bahçe maçını...

Haberin Devamı

Dün akşam A.Sami Yen Stadı'ndaydık Ama ne izledik derseniz; G.Saray 14. dakikada 2-0'ı yakalayınca, basın tribünündeki televizyondan daha çok F.Bahçe maçını... Geçen haftaki ölümcül hatadan sonra dün G.Saray kendi işini iyi yaptı, kolay kazandı. Aslında futbolcuların bir kulakları Trabzon'dayken ve geçen haftanın moralsizliği de düşünüldüğünde, Ankara karşısında maçı kazanmaları da kolay değildi. Biraz dirençle karşılaşsalar ve Ankara erken goller yemeseydi sıkıntı yaşanabilirdi. Puan cetvelinde biraz rahatlamış olan Ankara takımı, A.Sami Yen'e tabiki kolay teslim olmak için çıkmamıştı.

G.Saray'ın tüm etkili ayaklarını markaj altına almışlardı. Orta sahadaki Ayhan, İliç, forvette Hakan ve Necati'yi... Ancak bu taktiğin tutması için defans oyuncularının kalitesi ve birbirleriyle uyumu çok önemli. Ankara'nın defansında 1.90'a yakın oyuncular çok ama adamlarını kaçırdıkları için 2 duran hava topunun devamından gol yediler. Doğal olarak oyun disiplinleri daha 14. dakikadan itibaren koptu, G.Saray rahatladı.

Eski sisteme döndü
Gerets'in eski sisteme döndüğünü gördük. Cihan, Ergün gerçek yerlerindeydiler, Uğur ise 18'de bile yoktu. Aslında bu bir çelişki ve Gerets'in F.Bahçe maçında yaptığı hatanın bir itirafıydı denilebilir. Ama dün akşam için cezalılar düşünüldüğünde doğru bir kadro sahadaydı. Kolay goller herhangi bir sıkıntının yaşanmasına yol açmadı. Oysa İliç'li, Aydın'lı orta alan ilk sıkıntının yaşanacağı bölge olabilirdi.

G.Saray'ın defansı, Volkan'ın da katılımıyla alışık olmadığımız kadar disiplinli ve dikkatliydi. İşlerini iyi yaptılar. Geçen hafta F.Bahçe maçında ortada olmayan Hakan, dün maçın kazanılmasında en etkili isimdi. Galibiyetin bir diğer ismi İliç. Ankara'nın sistemi ve dünkü görüntüsü, İliç'in iyi olmasında önemli bir faktör.

Kısaca, dün akşam G.Saray'ın beklediğinden daha kolay bir 90 dakika oldu. Farklı bir galibiyet güzel ama geçen haftaki hezimet ve Trabzon'dan gelen G.Saray adına tatsız haberden sonra şampiyonluk çok uzakta gözüküyor.

DİĞER YENİ YAZILAR