Gazete Vatan Logo

Yavruma dokunma!

Sarılarak korumaya çalıştığı yavrusuyla birlikte öldürülmekten son anda kurtuldu

Borneo ormanında yasadışı avcıların kıstırdığı orangutan, sarılarak korumaya çalıştığı yavrusuyla birlikte öldürülmekten son anda kurtuldu

Kelle başı 100 dolar

- Endonezya’da dünyanın en yaşlı ormanı olan 130 milyon yıllık Borneo Yağmur ormanları, nesli tükenmekte olan orangutanların doğal ortamlarında yaşadığı tek bölge. Ancak bu ülkede palmiye yağı üretimle ulaşan firmalar, avlanması yasak olmasına rağmen yerli halka öldürdükleri orangutan başına 100 dolar ödüyor. Sayıları 250 binden 5 bine kadar düşen orangutanlardan ikisi önceki gün doğal hayatı koruma gönüllüleri tarafından son anda ölümden kurtarıldı.

Sarılarak korudu

- Grup halinde bıçaklarla avlanan kaçak avcılar, gebe bir orangutanı yavrusuyla birlikte sıkıştırdı. Kaçamayacağını anlayan anne orangutan, yavrusuna sıkı sıkı sarılarak onu korumaya çalıştı. Anne ve yavrusunun etrafını saran grup tam saldıracağı sırada “Four Paws” (4 pençe) isimli İngiltere merkezli Hayvan Haklarını koruma örgütü görevlileri orangutanların imdadına yetişti. Avcıların elinden kurtarılan orangutanlar yağmur ormanının içinde güvenli bir bölgeye nakledildi.

Haberin Devamı