Gazete Vatan Logo

Yazarların kahvaltı keyfi!

VatanKitap 11’inci yaşını gelenekselleşen kahvaltısıyla kutladı. Türkiye’nin önde gelen yazar ve yayıncılarının katıldığı kahvaltının gözdesi ise 93 yaşındaki mimar-yazar Aydın Boysan’dı

Yazarların kahvaltı keyfi!

Türkiye’nin en prestijli kitap eki VatanKitap’ın geleneksel yazarlar kahvaltısının yenisi pazar günü gerçekleşti. 2008’den beri düzenli olarak gerçekleşen kahvaltıya ilgi yine yoğundu. 70’in üzerinde yayıncı ve yazarın katıldığı kahvaltıya gelenler arasında 93 yaşındaki Aydın Boysan, Adli Tıp uzmanı Sevil Atasoy, edebiyatımızın büyük kalemlerinden Pınar Kür, “Sonun Geldi Sevgili” isimli yeni romanı yayımlanan Tuna Kiremitçi ve “Aykırı Sorular” programının “anchorman”i Enver Aysever de vardı. Sahan Vega Ataşehir’de düzenlenen kahvaltının gözdesi ise anlattığı birbirinden güzel ve nükteli hikâyelerle herkesi keyiflendiren Aydın Boysan’dı. Söze “Ben doğduğumda Vahdettin padişahtı” diye başlayan Boysan, VatanKitap için bir de tarihi poz verdi; ilk kez bir su bardağı ile fotoğraf çektirdi. Genç yazarların usta yazarlarla sohbet ettiği, yayıncıların transfer etmek istediği yazarlarla “yakın temas” kurma imkânı bulduğu kahvaltıda ön anlaşmalar da yapıldı.


Yiyen yazar, pişiren yazar!

“Bir kuş sütünün eksik olduğu” Antep usulü kahvaltının aşçısı da, konukları gibi yazardı. Tüm yemekler Sahan Restoranlar’ın sahibi Tahir Tekin Öztan’ın mutfağında pişti. Okan Üniversitesi’nde yemek kültürü üzerine dersler veren, Planet TV’de yemek programı yapan ve “Antep Yemekleri” isimli kitabın da yazarı olan Öztan’ın kahvaltı spesiyalitesi ise Antep katmeriydi. Gerçi pek çok yazar, batma kaymağından tarhuna, nohut piyazından simit aşına 16 çeşit Antep yemeğinden sonra masayı taçlandıran katmere yer bulmakta zorlandı. Yine de bu lezzeti geri çeviremediler çünkü Sevil Atasoy ve Pınar Kür de dâhil olmak üzere pek çok kişi katmerle ilk kez bu kahvaltıda tanıştı.


Saklı kalan Antep yemekleri

İlk kez 1970’te Caddebostan’daki küçük bir lokantayla iş hayatına başlayan Sahan Restoran’ların bugün biri Gaziantep’te olmak üzere Ataşehir, Acıbadem, Suadiye’de dâhil dört şubesi var. Yakında Kurtköy’de de yenisi açılacak. Sahan Restoranlar’ın en büyük özelliği sadece Türkiye değil dünya mutfağında da özel bir yere sahip olan Antep yemeklerine yer vermesi ve bu konuda araştırmalar yapması. Çünkü gurmelerin de sık sık altını çizdiği üzere Antep mutfağının bilinen yüzü ne yazık ki kebaplarla sınırlı kalıyor. Sahan Restoranlar ise mutfaklarda saklı kalan tencere yemekleri ve mezeleri de günışığına çıkarıyor. Restoranın sahibi, yazar Tahir Tekin Öztan’ın bu amaçla yapmış olduğu antropolojik bir araştırmanın ürünü olan kitabı da yakında yayımlanacak.

(Tel: 216- 315 36 36/ @sahan_restoran)