Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin yüzde 79’u dindar yüzde 2’si atesit

İsviçre merkezli küresel araştırma ağı WIN/ Gallup International’ın son çalışmasında dünyada ülkelere göre dindarlık oranı ortaya konuldu. Araştırma sonucunda dünya nüfusunun üçte ikisinin kendisini dindar olarak tanımladığı çıktı

Küresel araştırma ağı WIN/Gallup International’ın araştırmasına göre Türkiye’de dindar olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 79 çıktı. Türklerin yüzde 13’lük bir bölümü ise dindar olmadığını söylüyor. Türkiye’deki ateistlerin oranı ise yüzde 2 Araştırmada kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanların ya da soruya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 6 çıktı.

En dindar Tayland

Araştırmada en dindar ülke yüzde 94’le Tayland olurken, yüzde 93’lük oranla Ermenistan, Bangladeş, Gürcistan ve Fas takip etti. Çin yüzde 7 ile dindarlığın en az olduğu ülke. Çinlilerin yüzde 61’i ateist olduklarını söyledi. Japonya’da dindarlar yüzde 13 olurken, İsveç yüzde 19, Çek Cumhuriyeti yüzde 23 ve Hollanda yüzde 26 ile en az dindar nüfus barındıran diğer ülkeler olarak sıralandı.

Yaşlandıkça azalıyor

Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’da araştırmanın yapıldığı ülkeler İsrail ve Filistin oldu. Filistin’de ‘dindarım’ diyenler yüzde 75 çıktı. İsrail’de bu oran yüzde 30 oldu. WIN/Gallup International’ın çalışması gençler arasında dine verilen önemin yüksekliğini de ortaya koydu. 25-34 arasındaki yaş grubunda dindarlık yüzde 65’in üzerine çıktı. 55 yaş üstündekilerde bu oran yüzde 60’ın altına düştü.

Haberin Devamı