Gazete Vatan Logo

Taksici cinayetinde korkunç detaylar

DİYARBAKIR’da taksici, 63 yaşındaki Ekrem Kor’u 47 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü, olay yerinden uzaklaştıkları aracını ateşe veren olay tarihinde 17 yaşında olan A.D.’ye, 18 yıl hapis cezası verildi. Aynı yaştaki diğer sanık S.A. ise, cinayetten beraat etti.

Taksici cinayetinde korkunç detaylar

Cinayet, Hevsel Bahçeleri mevkiinde 2013 yılında işlendi. Taksi şoförü Ekrem Kor boğazı kesilip, 47 yerinden bıçaklanmış halde bulundu. Cinayet ile ilgili gözaltına alınan A.D. ve S.A., hakkında hazırlanan iddianamede şüphelilerin taksici Ekrem Kor’u çağırıp gittikleri Hevsel Bahçesi’nde içki, esrar ve uyuşturucu hap kullandıkları belirtildi. İki şüphelinin Ekrem Kor’u öldürüp, parasını almak için öldürdüğü istediği öne sürüldü. A.D.’nın, ifadesinde arkadaşı S.A. ile birlikte Ekrem Kor’a ait taksi ile Hevsel bahçesine gittiğini belirterek, birlikte uyuşturucu ve alkol aldıklarını anlatırken, şöyle dedi:

"Ekrem, bir süre sonra beni yanına çağırip ilişki teklif etti. Karşı çıkınca beni öldüreceğini söyledi. Teklifi kabul etmeyince tokat attı ve taşla yüzüme vurdu. Üzerime doğru gelince kendimi korumak için bıçağı çıkardım ve salladım. Bıçak Ekrem’in karnına isabet etti. Bana vurmaya devam edince kendimi kaybetmişim. Sonra arkadaşım S.A.’nın yanına gittim, maktulü gasp edip öldürdüğümü söyledim. Cinsel taciz olayından bahsetmedim. Döndükten sonra takside uyuduk. Kalktığımda arkadaşım gitmişti. Eve gidip babamla pazara çıktım. Sonra tekrar taksinin yanına gittim. Parmak izlerim olduğunu düşünerek taksiyi yaktım."

Haberin Devamı

Diğer şüpheli S.A., cinayet ile ilgisinin olmadığını savundu. Savcı sanıkların çelişkili ifade verdiklerini, parası için öldürülen şoföre ait araçta parmak izlerinin bulunduğunu kaydederken, A.D. ve S.A.’ya ’Kasten öldürme’, ’Mala zarar verme’, ’Gece silahla yağma’ ve ’Uyuşturucu madde bulundurma’ suçlarından 32’şer yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan A.D. ifadesinde Hevsel Bahçesi’ne gittiklerinde yanlarına ’Kerim’ isimli birisinin geldiğini, esrar almak için kendisini Dicle İlçesi’ne götürmesini istediğini iddia etti. A.D, bu kişinin karşı çıkan Ekrem Kor’u bıçaklayarak öldürdüğünü, maktübün kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunduğuna dair verdiği ifadenin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Savcı, A.D.’ye cinayet ve hırsızlık, arkadaşı S.A.’ya ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan ceza verilmesini istedi. Mahkeme heyeti hakkında ömür boyu hapis cezası istenen A.D.’nin 18 yaşından küçük olduğunu göz önüne alarak 14 yıl hapis ve taksiyi çaldığı gerekçesiyle 4 yıl hapis cezası verdi. S.A., cinayet suçundan beraat ederken uyuşturucu madde kullanan iki çocuğun da tedavi edilmeleri kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Mahkemenin gerekçeli kararında A.D.’nin cinayeti belirlenemeyen bir nedenle işlediği, cinsel istismar iddiası ile ilgili bir kanıt bulunmadığı vurgulandı.