Gazete Vatan Logo

Şiirleri hala gönüllerde!

Anma konserine 80’nin üzerinde ünlü isim katıldı

Şiirleri hala gönüllerde!

Nazım Hikmet, ölümünün 50’nci yılında anılıyor. Moskova’da düzenlenen etkinlikler dün Zuhal Olcay, Edip Akbayram ve Zülfü Livaneli’nin verdiği konserlerle başladı.

Moskova’da 3 Haziran 1963 sabahı yaşama veda eden Türk ve dünya şiirinin ulu çınarı, Nazım Hikmet’in anma konserine Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli, Zuhal Olcay, Edip Akbayram, Tarık Akan, Selçuk Yöntem, gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, Güvenç Dağüstün, Çellistanbul, Coşkun Aral gibi 80’nin üzerinde ünlü isim ve Rusya’daki Türkler katıldı.

Güneşli günler

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bugün pazar ve beni ilk defa güneşe çıkardılar’ diye başlayan şiiri ’Toprak güneş ve ben bahtiyarım’ diyerek biter. Türkiyemiz’de inanıyorum ki şairin dediği gibi er geç güneşli günleri görür. İşte bu düşünce ve duygularla İstanbul’dan Moskova’ya geldik, biz de şairin dediği gibi bahtiyarız. Size Kocaeli, Edirne, Adana, İstanbul, Lüleburgaz, Hatay’dan selamlar getirdik selamlarınızı da götüreceğiz.”


‘Bir ağaç ölür...’

Zuhal Olcay ve Edip Akbayram’ın verdiği konserlerin ardından sahneye çıkan Zülfü Livaneli ise programına başlamadan önce şöyle konuştu: “Buraya her gelişimde Nazım Hikmet İçin heyecanlanıyorum kalbim çarpıyor. Çünkü Nazım Hikmet olmasa biliyorum ki; biz bugün böyle olmayacaktık. Bugünlerde Türkiye’de eğer yaşıyor olsaydı bugün yaşananları eminim ki bizden daha büyük bir heyecanla daha da büyük bir coşku ile izleyecekti. ‘Bir ağaç ölür büyük bir halk uyanır’ diyecekti.”

Livaneli, konserine Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun Nazım Hikmet için bestelediği ’Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor’ şarkısı ile başladı.

Haberin Devamı