Gazete Vatan Logo

Selma’nın cezası ‘tahrik’ten 10 yıla indi

Eski sevgilisini öldürmekle suçlanan Selma Yıldız önce müebbet hapse mahkum oldu. Daha sonra cezası ‘haksız tahrik’ten 10 yıla düşürüldü

ANTALYA’da eski sevgilisi 22 yaşındaki Semih Al’ı, evin banyosunda kalbinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan 23 yaşındaki Selma Yıldız, karar duruşmasına çıktı. Eski sevgilisini planlayarak öldürdüğü öne sürülen Yıldız, kendisinin Semih’le değil babası Çetin Al ile sorunları olduğunu belirterek, “Ben Çetin Al’a kızgınlığımı neden başkalarından çıkarayım. Semih bana Elazığ’da cinsel saldırıda bulunmuştu. Ben ne yapacaksam orada yapardım. Antalya’ya gelince Semih ile birlikte gezip tozduk.

Ambulans çağırdım

Önceden plan yapmış olsam ne diye gezdirip tozdurayım” dedi. Genç kız, “Semih o gece beni ve annemi dövdü. Kendimi koruma için mutfaktan bıçak aldığım sırada üzerime atlayınca yaralandı. Yarasına tampon yaptım, hemen ambulans çağırdım. Olay kazaydı” dedi. Yıldız, önce ömür boyu hapse mahkum edildi. Mahkeme, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine karar verip cezayı 12 yıla indirdi. Selma Yıldız’ın duruşmalardaki olumlu tavırları nedeniyle cezası 10 yıla düşürüldü.