Gazete Vatan Logo

Şehit babasına kredi şoku!

Şehit babası Satılmış Çiftçi’nin acısı ikiye katlandı.

Hakkari’de geçen yıl şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin babası, oğlunun şehit olmadan 2 yıl önce çektiği banka kredisinin kendisinden tahsil edilmek istendiğini söyledi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, Oğul Köyü yakınlarda askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen saldırıda 15 Eylül 2012’de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin babası Satılmış Çiftçi’nin acısı ikiye katlandı. Bunun nedeni ise şehit oğlunun çektiği banka kredisinin kendisinden tahsil edilmek istenmesi.

‘Daha acısı taze’

Üstelik baba Çiftçi, bankaya oğlunun şehi olduğunu belgeleriyle bildirmiş. Kurban Bayramı’nda oğlunu unutmayan Satılmış Çiftçi başına gelenleri, Kadifekale Hava Şehitliği’ndeki mezarı ziyaretinde gazetecilere anlattı: “Oğlum bir yıl önce şehit düştü. Daha acısı dinmeden haciz şoku yaşadık. Oğlum iki sene önce bir bankadan taşıt kredisi çekmişti. Bir sene kadar ödedikten sonra da şehit oldu. Banka şimdi kalan borcu benden tahsil etmek istiyor.”

‘Haciz gelebilir’

Oğlunun vefatından sonra bankaya şehadet belgesini götürdüğünü aktaran Çiftçi, “Bankalar 5 lira verse ölüm ihtimaline karşı sigortası yapar, bu kredi için yapmadılar mı? Sözleşme örneğini istiyoruz vermiyorlar. ‘Eve icra gelecek’ diye banka avukatı beni sıkıştırıyor. 24 bin ya da 31 bin lira çekmişti. Şehit olana kadar ödemeleri yapmış. Şimdi avukatlar devamlı bizi sıkışırtıyor. ‘Ödemezseniz haciz çıkartırız” diyorlar” dedi.

‘Sigortası olabilir’

Oğlunu kaybetmenin acısını unutamamışken, banka avukatlarının bu yaklaşımlarının kendilerini çok üzdüğünü belirten Satılmış Çiftçi, “Bankaların ölüm sigortası olmadan kredi vereceğine inanmıyorum. Bu sigortanın yapılıp yapılmadığına dair bilgi istediğimizde ise birşey söylenmiyor. sigortası var mı yok mu bilemiyoruz” diye isyan etti.

Haberin Devamı