Gazete Vatan Logo

Rezidans yurt 4200 TL

Devlet yurduna giremeyen veya tercih etmeyen öğrenciler özel yurtların kapısını çalıyor. Türkiye’deki en pahalı yurt ise Ortaköy’de... Republika Academic Aparts’da tek kişilik yurdun ücreti 4 bin 200 TL

Rezidans yurt 4200 TL

Üniversitelerini seçen öğrenciler için artık sıra şehir dışından gelenler için yurt olacak. Özellikle devlet yurduna yerleşemeyen öğrencilerin adresi özel yurtlar olacak. Büyükşehir dışındaki illerde yurt fiyatları 500 ve 800 lira arasında değişirken İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde durum böyle değil. Özellikle İstanbul’da ki özel yurtlar cep yakıyor. 500 liradan başlayan oda fiyatları 4 bin 200 liraya kadar çıkıyor.

İstanbul’un en pahalı özel yurdu Bilgili Holding bünyesinde açılan Republika Academic Aparts. 2012 yılında açılan yurdun Büyükçekmece, Ortaköy ve Florya’da şubeleri bulunuyor. Yurdun fiyatları Büyükçekmece’de 499 liradan başlayıp Ortaköy’de 4 bin 200 liraya kadar çıkıyor. Havuzu, sineması, spor salonu, oyun odaları, kuaförü ve yemek hizmetleri bulunuyor. 10 ay ücret ödenecek odanın kirası ise sadece 50 metrekare. En pahalı oda sayısı ise 4.

Sitede tanıtım

Yurdun internet sitesinde ise odanın anlatımı şöyle yapılıyor: “Republika öğrenci yurtlarında tek kişilik odalarımız balkonlu veya balkonsuz olarak iki şekilde düşünülmüştür. Kişiye özel banyosu ve yaşam alanı sunan, şehir manzaralı veya iç bahçe galeriye bakan, son derece lüks ve modern çizgilerle donatılmış, elektronik kart girişli, içinde minibar, özel gardrop ve çalışma masası, rahat bir yatak, değerli eşyalar için kişisel kasalar bulunan çağdaş mimari tasarım ürünü odalar. olarak tasarlanan yurt odalarıdır. Bu odalar öğrencilerimize İstanbul’da konforlu bir konaklama imkanı sağlamaktadır.”

Haberin Devamı

Yüzde seksen oranında doldu

5 yıldızlı otel statüsünde bulunan yurt yüzde seksen oranında doldu. Republika Academic Aparts Pazarlama ve Organizasyon Müdürü Görkem Gelbal, “ Yurdumuz 2012 senesinde açıldı. Yurdumuzun Ortaköy şubesinde 649 yatak, Büyükçekmece’de aynı şekilde, Florya’da da 188 yatak kapasitemiz mevcut. Oda fiyatlarımız Büyükçemecede 499TL den başlayan yatak fiyatlarımız Ortaköy’de 4.200TL ye kadar çıkıyor. En pahalı odamızdan 6 tane bulunuyor. Yurtta bulunan havuz, sinema, spor ve oyun salonu oda fiyatlarımız içine dahil. 3 tesisimizde 21 farklı üniversiteden 1000’e yakın öğrenci bulunmaktadır. Yurdumuz yüzde 80 oranında dolu. Yaptığımız işi severek yapıyoruz. Yurdumuzu Türkiye’nin çeşitli illerine de açmayı istiyoruz.” dedi.

Haberin Devamı