Gazete Vatan Logo

Profesöre beraat kararı!

1 yıla kadar hapsi isteniyordu

Cinsel istismara uğradıkları iddia edilen yaşı küçük 3 kız çocuğunu bekâret kontrolüne göndermediği için 1 yıla kadar hapsi istenen Prof. Dr. Gürcan Altun ilk duruşmada beraat etti.

PROF. Dr. Gürcan Altun hakkında, cinsel istismara uğradıkları iddia edilen yaşları 10 ile 13 arasında değişen 3 kız çocuğuna bekaret testi yaptırmadığı gerekçesiyle dava açılmıştı. 1 yıla kadar hapis cezası istenen Prof. Dr. Altun’un avukatı Ziynet Özçelik ilk duruşmada “Zorla beden muayenesi yapmak ne kendi yasalarımıza ne de uluslararası sözleşmelere göre mümkün değildir. Ortada suç yoktur. Bu nedenle beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Edirne 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Öksüz, olayda suç kastı olmadığını belirterek beraat kararı verdi. Dava çıkışında konuşan Altun şunları söyledi:

‘Bu karar emsal olsun’

“Bu duruşmanın sonucu benim ceza almamam değil. Burada iç beden muayenesine gönderilen bir cinsel suç mağdurunun, kabul etmediği takdirle zorla muayene edilemeyeceği bağımsız mahkeme tarafından da ortaya konmuştur. Bu karar işte bu bakış açısıyla değerlendirilmelidir. Umarım bundan sonra hiçbir meslektaşım hakkında muayeneyi kabul etmeyen, adli gerekçelerle gönderilen kişilerin muayenesini yapmadığı için soruşturma açılmaz, davalar yürütülmez.”

Haberin Devamı