Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti...

Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Türk sanat müziğinin duayen bir ismini daha kaybetmenin derin üzüntüsüyle Devlet Sanatçımız Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'ya Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."  açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti...

Türk müziğinin duayenleri arasında yer alan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 2018 yılında kalça kırığı ameliyatı olduktan sonra tedavisine hastanede devam edilmişti. Yaşlılığa bağlı olarak çoklu organ yetmezliğinden tedavi gören 95 yaşındaki bestekâr, hayatını kaybetti. Aynı zamanda tıp doktoru olan Yavaşça, 1 Mart 1926'da Kilis'te dünyaya geldi. Usta sanatçı, 95 yıllık ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdırdı. Yavaşca, eserlerinin 82'sini görev yaptığı hastanelerde besteledi.

 Uzun süredir tedavi gören büyük ustanın vefatını TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş, Twitter hesabından duyurdu: "Sanatkar, icracı, bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, bugün hayata gözlerini yumdu. Allah rahmet eylesin."

BAKAN ERSOY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Ersoy "Türk sanat müziğinin duayen bir ismini daha kaybetmenin derin üzüntüsüyle Devlet Sanatçımız Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'ya Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."  açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

 Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlü isimler paylaşımlarıyla büyük ustaya veda etti.

Bekir Ünlüataer

Bu sabah, canım hocam, Klasik Türk Müziği ses sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın vefat haberini üzüntüyle öğrendim.Kendisine rahmet, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum. Biliyorum ki; hocam da, tüm değerli sanatçılar gibi eserleriyle aramızda yaşamaya devam edecek…

İbrahim Suat Erbay

Türk Müziği’nin bir devri daha bitti. Türk Musikisi’nin önde gelen Fem-i muhsinlerinden Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Hocamızın irtihal haberini aldım. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.