Gazete Vatan Logo

Pilot olma hayali kuruyordu!

Amansız hastalık onu yatağa mahkum etti

Pilot olma hayali kuran 15 yaşındaki Zeynep Aydilek, ’Alexander’ adı verilen amansız hastalık nedeniyle bir yıl içinde yatağa mahkum oldu.

Konya’da yaşayan 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Zeynep Aydilek’in ayakları ve vücudunda, geçen yılın şubat ayında kramplar oluşmaya başladı. Zeynep’i muayene eden doktorlar genç kızın rahatsızlığının ergenlik döneminden kaynaklanan tepkiler olduğunu ve zamanla geçebileceğini söyledi. Ancak, Zeynep Aydilek yürümekte ve konuşmakta güçlük çekmeye başladı. Bunun üzerine Aydilek, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevk edildi. Burada Zeynep’e milyonda 1 rastlanan ’Alexander’ adı verilen sinir sistemi hastalığı teşhisi konuldu. Daha önce pilot hayali kuran Zeynep’in hastalığı hızla ilerledi. Zeynip Aydilek, şu anda yürüyemiyor, konuşamıyor ve yatağa mahkum yaşıyor. Burnundan verilen özel sıvıyla beslenen Aydilek, karşısındaki kişilere ise sadece göz hareketleriyle cevap verebiliyor.

Baba hâlâ umutlu

Güvenlik görevlisi baba Muhsin Aydilek, yaşadıklarından şaşkın: “Sağlık Bakanlığı’nın izni ile uygulanan ilaç hastalığın ilerlemesini durdurdu. Ben ümidimi kesmedim. Belki yurt dışında tedavisi olabilir. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım bekliyorum.”

Haberin Devamı