Gazete Vatan Logo

‘Paranın gücü beni yıldıramaz’

Manken Aslı Baş’ın babası öfkeli...

Paranın gücüyle kızımı intihar etmiş gibi gösterdiler. Kızım cinayete kurban gitti.

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 günü turizmci Ahmet Bayer’in Bodrum Yalıkavak’taki villasının terasından düşerek yaşamını yitirdi. Olayın intihar olduğu iddiasını inandırıcı bulmayan savcılık Ahmet Bayer ve oğullar Hakan ve Volkan Bayer hakkında ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açtı.

Davanın ikinci duruşmasında mahkeme, ODTÜ’de görevli 3 fizik profesöründen oluşan Adli Bilim Kurulu’nu olay yerinde keşif yapıp, bilirkişi raporu hazırlamaları için tayin etti. Kurulun raporu, önceki gün mahkemeye ulaştı. Raporda, olayın intihar olmadığı belirtildi.

Üç rapor hazırlandı

Dava ile ilgili bu son gelişmeyi değerlendiren Aslı Baş’ın babası Mehmet Yavuz Baş şunları anlattı: “Başından beri kızımızın intihar etmediğini, öldürüldüğünü savunduk. Bu zamana kadar 3 bilir kişi heyeti olayla ilgili rapor hazırladı. 3 heyet de Aslı Baş’ın intihar etmediğini, ODTÜ’deki rapor da kızımın cinayete kurban gittiğini bir kez daha göstermiştir. Ben paranın gücüyle her şeyi yapacak insanların karşısında o kadar zayıf bir insan değilim. Güçlü ve bilgili bir babayım. Para kızımın ölümünü ne kadar çarpıtmaya çalışsa da ben buna izin vermeyeceğim. Ne kadar intihar gibi göstermeye çalışsalar da kızım alçak bir cinayete kurban gitmiştir.”

Haberin Devamı