Gazete Vatan Logo

Para vermediği için öldürmüş

İstanbul’da CHP Tuzla eski ilçe başkanı mimar Tekin Ağırman’ın katil zanlısı Zülfikar A.C., Bursa’da gözaltına alındı. Zanlının, “Para istedim vermeyince tartıştık öldürdüm” dediği öğrenildi

CHP Tuzla İlçe Teşkilatı’nın eski başkanlarından Mimar Tekin Ağırman, önceki gün iş yerinin önünde aracından inerken silahlı saldırıya uğradı. Şarkıcı Özlem Ağırman’ın eşi olan Tekin Ağırman; karnı, bacağı ve koluna isabet eden 4 kurşunla yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Ağırman, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı. Cinayetin, Ağırman’ın bir dönem şoförlüğünü yapan Zeynel Abidin C. tarafından işlendiği belirledi. Dedektifler zanlının olaydan sonra Bursa’nın Osmangazi ilçesine kaçtığını tespit etti.

Bunun üzerine özel bir ekip Bursa’ya gönderildi. Düzenlenen operasyonla, şüpheli, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir bankın üzerinde uyurken olayda kullandığı silah ile yakalandı. İstanbul’a getirilen zanlı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı Zeynel Abidin C.’nin ifadesinde “Uyuşturucudan kurtulmak istiyordum. Para yardımı istedim, vermeyince aramızda tartışma çıktı; öldürdüm.”dediği öğrenildi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen zanlının daha önce birkaç kez Tekin Ağırman’dan para yardımı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı