Gazete Vatan Logo

Nemden bunalan vatandaş denize koştu

Antalya'da sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle sahillerde yoğunluk oluştu. Tatilciler denize girip, serinlerken, nem bulutları nedeniyle Beydağları görünmez oldu.

Nemden bunalan vatandaş denize koştu

Antalya'da sıcaklığın 33, nem oranının yüzde 75, deniz suyu sıcaklığının ise 31 derece seviyelerinde seyretmesi ile tatilciler ile vatandaşlar, Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluşturdu.

Sahile gelenlerden bazıları güneşlenmeyi, bazıları yüzmeyi tercih ederken; bazı aileler de çocukları ile denizde oynamayı seçti. Akdeniz'in serin sularında en çok eğlenen çocuklar olurken, bazı turistlerin Konyaaltı seyir varyantında doğaya karşı fotoğraf çektiği görüldü.

Varyanttan giriş yapıldığında falezlerin altındaki 6 metrelik kayadan ise gençler, tehlikeye aldırmadan denize atlayıp, serinledi. Öte yandan yüksek nem nedeniyle Beydağları görünmez oldu. 

Yaz için yapılan şok diyetler ölüme götürebilir: Kesinlikle tavsiye etmiyoruz Yaz tatillerinde fit görünmek isteyen vatandaşların şok diyetlere başvurduğu ifade edilirken uzmanlar uyarıyor. Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ, “Yaz aylarına girdiğimizde insanlar hızlı kilo verme noktasında onaylamadığımız durumlar içerisine girebiliyor. Şok diyetler olarak adlandırılan çok düşük kalorili beslenme modelleri, kesinlikle önermiyoruz. Çünkü ciddi hayati riskler doğurabiliyor, kilo vereceğiz diye sağlığımızı kaybetmemeliyiz. Herkesin uyguladığı diyet herkeste aynı etki oluşturmaz. Bir hastam değerlendirmeden arkadaşının kullandığı form çayını tüketti, gece acile koşa koşa zor yetiştirdiler, bu konunun ciddi tehlikesi var” dedi.