Gazete Vatan Logo

Mehmet’i ağlatma, çaldığın kulağını getir

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde oturan Ayşe Taş, amcasının oğlu ile berdel geleneğiyle 14 yaşında nikahsız evlilik yapıp, bir çocuk dünyaya getirdi. Eşinin akrabalarının baskısına dayanamayan Ayşe Taş, doğuştan işitme engelli olan oğlu Mehmet Yusuf Taş’ı da yanına alıp, babasının evine döndü.

Oğlunun duyabilmesi için eşyaları ve kulağındaki küpeleri satıp, tedavi masraflarını karşılayan Ayşe Taş, 19 Aralık’ta oğluna biyonik kulak taktırdı.

Mehmet Yusuf Taş, biyonik kulaklık takıldıktan sonra seslere tepki verip, konuşulanları anlamaya başladı. Doktorların yaptığı kontrolde, Mehmet Yusuf Taş’ın yaşıtları gibi hayatının normale döneceği belirlendi.

Bisikletli mi çaldı!

Geçimini tarım işçiliği yaparak sürdüren Ayşe Taş, 9 Mart’ta oğlunu evde bırakıp çalışmak için tarlaya gitti. Ayşe Taş, akşam döndüğünde küçük Mehmet’in biyonik kulak cihazının yerinde olmadığını fark etti. Mehmet Yusuf Taş’ın 12 bin lira değerindeki kulaklığının evlerinin önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındığı anlaşıldı. Bir görgü tanığı hırsızın 16-17 yaşlarında bisikletli biri olduğunu söyledi. Kulaklığın, oğlunun kafa derisinin altına yerleştirilen verici ile uyumlu olduğunu söyleyen Ayşe Taş, tek başına bir işe yaramayacağını belirterek, “O kulaklık başkasının işine yaramayacak, Mehmet’ime de yaramadı. Ben kulağımdaki küpeleri satıp taktırdım. Tek oğlum yaşıtlarından geri kalmasın, onlar gibi olsun istedim” dedi. Cihazı çalanın yakalanmasını isteyen genç kadın, “Eşimden ayrıldıktan sonra tarlalarda çalışmaya başladım. Kulaklığı düşürmesi imkansızdı. Karakola gidip başvurduk, polis çalanı arıyor. Ama oğlum o günden beri yeniden sessizliğe gömüldü. Çalana yalvarıyorum; Ne olur geri getirin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha önce de çaldılar

İşitme cihazı hırsızlıkları daha önce de yaşanmıştı. Bir başka hırsızlık olayı geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşandı. Gaziantep’te evlerinin önünde oynarken bir hırsız, Büşra’nın duymasını sağlayan işitme cihazını çaldı. Ailenin maddi gücü yeni cihaz almaya yetmediği haber olunca, minik Büşra’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım elini uzattı. Çalınan cihazın aynısından satın alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya bu cihazı ulaştırdı. Vali Ata da Büşra ve ailesini Valilik Binası’na çağırdı ve Cumhurbaşkanı’nın hediyesini takdim etti.

Haberin Devamı

Valilik verdi

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Kahramanmaraş’ta yaşanan olayda, kapkaççılar Nurhan Gökdemir’in çantasını çalınca, çantanın içinde 1,5 yaşındaki küçük Ahmet’in de işitme cihazı kaybolmuş oldu. Değeri 18 bin TL olan işitme cihazını ailenin almaya maddi durumu yetmediği için valilik devere girdi ve küçük Ahmet işitme cihazına kavuştu.