Gazete Vatan Logo

Kuyumcunun adresini verelim davadan vazgeçin

Amerika’dan geldiği gün hırsızların 350 bin dolarlık mücevherini çaldığı Deniz Kul yaşadıklarını VATAN’a anlattı.

Kuyumcunun adresini verelim davadan vazgeçin

Geçtiğimiz günlerde tatil için bebeğiyle ABD’den gelen Deniz Kul, Atatürk Havalimanı’ndan taksiye bindi. Yeşilköy’deki evine gelen genç kadın bavullarını taksiden çıkarırken kendisine yardım bahanesiyle yaklaşan biri kadın üç kişi taksideki içinde 350 bin dolarlık mücevherleri bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı. Polise başvuran kadının şikayeti üzerine iki kişi gözaltına alındı. Vildan G. tutuklandı, S.T. (15) ise serbest kaldı.

‘Komşu sandım’

Yaşadığı korkuyu üzerinden atamayan Deniz Kul, “Yeşilköy’de taksiden indim. Annem ve kardeşim de yoldaydı. Anahtarım olmadığı için komşuların ziline bastım. Paspasla kapıyı tuttururken, sesler duydum. Arkama baktığımda 2 çocuk ve ortalarında bir kadın vardı. Çocuklardan biri ‘Abla yardım edeyim mi?’ dedi. Apartmanda oturduklarını sandım, ‘olur dedim” diye konuştu. Bebeğini arabasına yerleştirirken yardıma gelenlerin kaybolduğunu söyleyen Kul, “Arkamı döndüğümde kimse yoktu. İçinde 350 bin dolarlık mücevher, pasaportlarımız, kredi kartlarım, 500 dolar nakit paramın bulunduğu çantayı taksinin ön koltuğuna bırakmıştım. Taksici, ‘Abla onu yanındaki kadına verdim’ dedi. ‘Niye veriyorsun?’ dedim. O da ‘Size yardıma gelince yakının olduğunu düşündüm’ dedi. Her şey 2 dakikada oldu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Mücevherin yarısını verelim’

Dava açılınca karşı tarafın avukatının aradığını söyleyen Deniz Kul, “Avukatımı arayıp, ‘Mücevherlerin yarısı satılmış. Kalanları verelim, satılan kuyumcunun da ismini verelim şikayetinizi geri alın’ demiş. Kendi malımın üzerine pazarlık yapmak zorunda kalıyorum. Çalıp parçaladıkları çantam bile 8 bin dolar” dedi. Yaşadıklarından sonra tedirginliğini üzerinden atamadığını söyleyen Deniz Kul, “Şimdi iyi ki çanta taksideymiş diyorum, ya almaya çalışırken çocuğuma ve bana bir şey yapsalardı? Korkumdan sokağa çıkamıyorum. Evimi, beni her şeyi biliyorlar. Bu evden taşınacağım artık” diye konuştu.