Gazete Vatan Logo

Kültürsüzlük düşmanıyım

Zeytinburnu sahilinde piknik yapanları eleştiren yazısı başta kendi gazetesindeki yazarlardan tepki alan Müge Kırıkkanat: Herkesin dile getirmeye korktuğunu yüksek sesle söyledim. Cebini doldurup kafasını doldurmayanlardan bahsettim

Mine Kırıkkanat'ın, Radikal'deki 'Halkımız eğleniyor' başlıklı yazısında, Zeytinburnu Sahilyolu'nda piknik yapan insanlarla ilgili kullandığı cümleler entelektüel çevrede tepkilere neden olmuştu.

Faşist, kompleksli olmakla suçlanan Kırıkkanat, filmlerde köşke yeni gelmiş taşralı akraba kızına işkence eden Lale Belkıs'a da benzetilmişti. Telefonda konuştuğumuz Mine Kırıkkanat, "Yazdıklarımın arkasındayım" diyor.

* Halk düşmanı mısınız?
Geçen haftalarda 200 glokojen hastası çocuğun mamasının kesilmesi ile ilgili haber için uğraşlar verdim. Başbakan duruma müdahale etti. Nasıl halk düşmanı olabilirim. Kültürsüzlük düşmanıyım.

* Yazdıklarınızdan pişman oldunuz mu?
Olmadım.

* Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Yüzlerce mail alıyorum tabi ki. Çoğunluğu "Eline sağlık' diyor ama eleştiri şeklinde almadığım mailler de var. Belden aşağı vuruyorlar, 'Üslubunuz hatalıydı' diyorlar. Cinsel tacizle karşılaşıyorum. Hedef gösterilmeye çalışılıyorum.

* Gelen tepkilerden yazınızdaki üslubun sert olduğunu düşündünüz mü?
10 yıldan beri yazılarımda, kitaplarımda tutumumu ve siyasal inançlarımı ortaya koydum. Kimileri gibi bir sağa bir sola balıklar gibi oradan oraya tutarsızlıkları olan biri değilim. Benim yaptığım tasfir belli bir kesimin tasfiri. Ben birilerinin cesaret edemedikleri için görmezlikten geldiklerini yüksek sesle söyledim. Sadece cebini doldurup kafasını çalıştırmayan, birlikte yaşamak için geldiği kenti anlamaya çalışmayanlardan bahsettim. Mangal yapmak için 5 kilo et alamayanlardan değil. Halkı tanıyorum hem de çoğundan daha çok.

* Ahmet Hakan ve Nuray Mert gibi bazı yazarlar sizi faşist ve ırkçı olarak nitelendirdi?
Faşist ya da ırkçı değilim tabii ki, yalnızca seçkinci olduğumu söyleyebilirim. Daha iyisi olsun istiyorum insanlar için. Herşeyin güzelini seviyorum. Beni eleştirenlerin de benim kadar halk arasında olduğunu düşünmüyorum. Benimle aynı gazetede çalışmaktan hicap duyanlara da ben böyle bir hicap duysam bulunduğum yerde kalmazdım.

* Türk filmlerinin 'kötü' karekter oyuncusu Lale Belkıs'a ve masal cadısına da benzetildiniz?
Onlar halkıda televizyondan seyrettikleri gibi seyrediyor ve tüm bildiklerini gerçek zannediyorlar.

Haberin Devamı