Gazete Vatan Logo

Koç Lisesi'nde 'züppe' krizi

Okul müdürü Maksut Balmuk tweet'inde 'züppe' yazdı, ortalık karıştı.

İstanbul Vehbi Koç Lisesi Okul Müdürü ve Eğitim İş Özlük Hukuk Danışmanı Maksut Balmuk, Twitter'da yazdığı "Orta-öğretime yeni yerleştirme sistemi bir grup züppe tarafından hazırlanıp bakana mı sunuldu? Bence yeni sistemi bir grup züppe hazırlamıştır" şeklindeki tweet'i nedeniyle ceza aldı.

Habertürk'ün haberine göre müfettişler 1 yıl kademe durdurma cezası verilen Balmuk'un müdürlük görevinden de alınmasını istediler. Balmuk müfettişlere verdiği ifadede "Züppe kelimesinin anlamı aşırıya kaçmaktır. Bu sistemdeki aşırılığa vurgu yaptım" diye kendini savundu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, karara tepki göstererek "Maksut Bey korkmadan fikirlerini söyleyen cesur bir eğitim yöneticisidir. Takdir edileceği yerde cezalandırıyor. Yargıya gideceğiz" dedi. Bu arada TDK'da züppenin iki anlamı var. Birincisi; "Giyinişte, söz söyleyişte, dilde, düşünüşte toplumun gülünç ve aykırı saydığı yapmacıklıklara ve aşırılıklara kaçan", ikinci anlamı ise; "Seçkin görünmek için, bazı çevrelerdeki düşünceleri benimseyen, hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya özenen snop kişi."

Müdürle ilgili son kararı Bakanlık verecek...

Haberin Devamı