Gazete Vatan Logo

"Kızımı geri verin"

Üniversitede okuyan kızını bir yıl önce bir örgüte kaptıran acılı anne böyle haykırdı

ANKARA Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde(DTFC) kimlik kontrolü yapan güvenlik ile öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine fakülte girişinde toplanan öğrenciler eylem yaptı. Bu sırada kızından bir yıldır haber alamayan Birsen İşbaşaran adlı bir anne, "Kızımı benden aldınız, kızımı geri verin" diyerek eylemcilere tepki gösterip gözyaşı döktü. Acılı anne, kızının 1 yıl önce sol bir örgüte katıldığı ve 1 yıldır kızından haber alamadığını söyledi.

DTCF'de bu sabah öğrenciler ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerden bazıları okula kimliksiz girmek isteyince güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Bunun üzerine yerleşkeye polis ekipleri çağrıldı. Çevik Kuvvet ekipleri fakültenin içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alırken, güvenlik elemanları da girişte kimlik kontrolü yaparak öğrencileri içeri aldı. Yaşananlara tepki gösteren sol görüşlü öğrenci grubu fakültenin girişinde eylem yaparak, 'Faşist polis fakülteden def ol', 'Üniversitede faşist istemiyoruz' şeklinde sloganlar attı.

ANNENİN FERYADI

Öğrenciler eylem yaptığı sırada yanlarına yanaşan ve adının Birsen İşbaşaran olduğu öğrenilen bir kadın eylemcilere tepki gösterdi. Gözyaşları arasında eylemcilere bağıran anne İşbaşaran, "Kızımı benden aldınız, kızımı geri verin. Neyin eylemini yapıyorsunuz, neyin peşindesiniz okulunuza gidin eğitiminizi yapın. Mücadelenizi kalemle yapın, bu şekilde değil. Bana kızımı bulun, telefonunu verin, beni ona ulaştırın" diyerek gözyaşları döktü. Fenalık geçiren Birsen İşbaşaran kızının fotoğrafını göstererek, "Kızım Tuğba'da öğrenciydi. Bir yıl önce sol bir örgüte takılmaya başladı. Bir senedir kendisinden haber alamıyorum. Ne olur kızımı bulun, kızımı bana getirin" diyerek feryat etti. Daha sonra baygınlık geçiren acılı anneye polis ekipleri müdahale ederek fakültenin içine götürdüler.

Eylemciler ise öğle saatlerine kadar fakültenin girişinde oturarak eylemlerini sürdürdükten sonra sloganlar atarak olaysız dağıldı.


Haberin Devamı