Gazete Vatan Logo

Kimse umursamıyor

Engelli otoparklarının diğer araçlar tarafından kullanılmasını engellemek için sıkı önlemler alınacağı ve ceza kesileceği açıklandı. Ancak uyarılara rağmen değişen bir şey yok, görevlilerse seyrediyor

Kimse umursamıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı AVM’lerde engelli vatandaşların kullandığı otoparkların diğer araçlar tarafından işgal edilmesini engellemek için Emniyet Genel Müdürlğü’ne (EGM) başvuru yaptı. Başvuruyu dikkate alan EGM, 81 valiliğe AVM’lerde engellilere ayrılmış otoparkları işgal eden araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanması talimatını verdi. Bizde hayat geçirilen yeni düzenlemeyi yerinde görmek için İstinye Park AVM, Zorlu Center ve Cevahir AVM’nin otoparklarına giderek aracımızı engelliler için ayrılan yerlere park ettik.

Görevliler uyarmıyor

İlk durağımız olan İstinye Park AVM’de engelli vatandaşlar için özel olarak ayrılan bölgeye aracımızı park ettik. 45 dakika kaldığımız park yerinde bulunan 5 araçtan 3’ünün engelli aracı olmamasına rağmen görevliler hiçbir uyarıda bulunmadı. Bir sonraki durağımız olan Zorlu Center AVM’de de tablo değişmedi. Engelli olmayan vatandaşlar otoparkta boş yer olmasına rağmen engelliler için ayrılan bölgelere araçlarını park etti.

Cevahir AVM’de de engelli park yerleri diğer araçlar tarafından işgal edilmişti. Otoparkta bulunan engelli vatandaş Mehmet Yaşar, kendisine ayrılan bölgenin başka araçlar tarafından kullanılmasından dolayı başka bir yere aracını park etmek zorunda kaldı. Sadece AVM’lerde değil, her yerde park sorunu yaşadıklarını söyleyen Yaşar, “insanlarımız duyarsız. Uyardığımız zaman bizi tersliyorlar. Güvenlik görevlileri de durumu umursamıyor. İnsanların bizlere anlayış göstermesi lazım” dedi.

Haberin Devamı