Gazete Vatan Logo

‘Kendimi cezaevine yakıştıramıyorum’

Bağdat Caddesi’nde çarptığı Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan üniversiteli Murathan Öztürk’ün ilk kez çıktığı hakim karşısında kazayı anlattı ‘Hukuk öğrencisiyim, kendimi cezaevine yakıştıramıyorum’ dedi.

‘Kendimi cezaevine yakıştıramıyorum’

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sürücü Murathan Öztürk’ün yargılanmasına başlandı. Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Murathan Öztürk, kendini şöyle savundu:

‘Kusurluyum’

“Kaza günü arkadaşımla Kalamış’ta sahur yaptıktan sonra bana ait araçla Bağdat Caddesi üzerinde seyir halindeydim. Orta şeritten ilerliyordum. İki aracın arasından ilerlerken sahil yoluna inmek amacıyla direksiyonu sol tarafa kırdım. Bu sefer solumdaki aracı fark edince çarpmamak için direksiyonu sağa yönelttim ve aracın hakimiyetini kaybettim. Dikkatsiz ve tedbirsiz şerit değiştirirken kaldırımda bulunan çiçekçi tezgahına çarptım. Araçtan indim. Çiçeklerin arasında bir insan kolu fark ettim. Rahmetliyi çiçeklerin arasından çıkardım, kafasını elime aldığımda kan ve et parçaları geldiğini fark ettim. Kazayı gören kişiler de toplanınca korkup paniğe kapıldım, olay yerinden uzaklaştım. Bu olayda kusurlu olduğumu kabul ediyorum.”

Haberin Devamı

Mahkeme Öztürk’ün tutukluluğunun devamına karar verdi.

Hakimden tanığa:

Nedense kazayı görmemişsin

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Serhat Aksoy, olay günü Murathan Öztürk ile aynı araçta olduklarını ifade ederek, “Birlikte Kalamış’ta sahur yaptık. Daha sonra araçla yola çıktık. Ben telefonuma baktığım için kazanın nasıl meydana geldiğinin farkında değilim. Murathan öyle tehlikeli manevralar yaparak araç kullanmaz. Alkol de kullanmaz. Ben de olaydan sonra şoka girdim. Murathan oradan uzaklaşınca ben de onunla birlikte uzaklaştım” diye konuştu. Hakim Hanımeli, Aksoy’a “En önemli görgü tanığı sensin ama kazayı görmemişsin nedense” dedi. Ölen çiçekçinin babası Mehmet Selim Kaya da “Olaydan sonra ikisi de kaçmışlar. Ölüyü önemsemiyorlar. Emniyete veya ambulansa haber verseler belki şu an oğlum yaşayacaktı” diye konuştu.

‘Alkollü değildim’

Hakim Çağan Hanımeli’nin “Uzun bir süre neden kaçtın? Alkollü olduğun için kaçtığın iddiası var” sorusunu, “Ramazan ayındaydık. Alkol ya da uyuşturucu söz konusu olamaz. Ben olaydan sonra alkol aldığım ortaya çıkmasın diye değil, korktuğum için kaçtım. Olaydan 2 saat sonrasına ait alkol olmadığına dair özel bir hastaneden rapor aldım. Kimse istemeyerek sebep olduğu bir olaydan dolayı cezaevine girmek istemez. Ben hukuk fakültesi öğrencisiyim. Kendimi cezaevine yakıştıramıyorum” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı