Gazete Vatan Logo

Kaçak iskelelerin yıkımına başlandı

Kaçak iskelelerin yıkımına başlandı

Denizin üzerinde yürüyormuş hissi veren ve dünyaca ünlenen 600 metre uzunluğundaki Kızkumu’nun bulunduğu Marmaris Orhaniye Mahallesi’ndeki 14 iskele için bir süre önce yıkım kararı verildi. Kararın ardından Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü, dün ilk aşamada 6 iskelenin yıkımı için çalışma başladı. Yıkıma bir kepçeyle Caria Group Tachting Beachamp Restaurant önündeki 35 metre uzunluk, 2 metre genişliğindeki iskeleden başlandı. İskelede bağlı tekneler çekildikten sonra tamanının yıkılması istendi.

‘Yıllar önce yıkılacaktı!’

Ahşap iskelenin tahtaları sökülerek yıkıma jandarma ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında başlandı. Caria Group Tachting Beachamp Restaurant yöneticisi ve şirket ortağı Emre Aksoy “İskele hiçbir tebligat yapılmadan yıkıldı” diyerek tepki gösterdi. Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç ise “Bölgemizde 25 yıl önce 3 iskele vardı. Yıkım uygulanmayıp temizlik yapılmayınca, cesaret alanlar kaçak iskele yaptırmayı sürdürdü. Bu yıkım şimdi değil 20 yıl önce uygulansaydı durum bu hale gelmezdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Koylar kaçak iskele dolu

Marmarİs’te yabancı bayraklı yatların, ’sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli yat limanları ile yat çekek yerlerine kışlama, bakım ve onarım amacıyla bırakılabilmesi’ koşuluna rağmen, pek çoğunun marinaların yakınındaki özel kişilere ait iskelelerde kışladıkları belirtildi.Yapılan başvuruda Marmaris Gümrük Müdürlüğü ihlal yapan teknelere nasıl bir idari yaptırım uygulanacağına dair mevzuatta açıklık bulunmadığını bildirdi.