Gazete Vatan Logo

İş görüşmesinde gelen sır ölüm!

İş görüşmesi için geldi...

MRANİYE’de 4 katlı işyerinin en üst katından düşen 42 yaşındaki Turan Aslan, hayatını kaybetti. Evli ve 3 çocuk babası Aslan’ın iş görüşmesi için binaya geldiği, kısa bir süre sonra işbaşı yapacağı ve bunun için görüşme yaptığı iddia edildi.

Şerifali Mahallesi Edep Sokak’ta meydana gelen olay edinilen bilgiye göre şöyle gelişti: Musluk ve boru imalatı yapılan işyerine sabah saatlerinde gelen Turan Aslan (42), 4 katlı işyerinin en üst katında henüz tespit edilemeyen bir nedenle aşağı düştü. 4. kattan beton zemine çakılan talihsiz adam için hemen ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Aslan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri çağrıldı. İşyerine gelen polisler olayın nasıl olduğunu öğrenmek için işyerindeki işçi ve yetkililerin ifadesine başvurdu.


Turan Aslan’ın zaman zaman işyerine gelerek yardımda bulunduğu bu seferki gelişinde ise kısa bir süre sonra işbaşı yapacağı ve bunun için görüşme yaptığı iddia edildi. Olayın gerçekleştiği binanın bitişiğindeki işyerinde çalışan bir işçi de, "İş görüşmesi yapmaya gelmiş, en üst kattan düşmüş polisleri ve kalabalığı görünce öğrendik biz de. Henüz işbaşı yapmamış normal kıyafetleri var üzerinde" diye konuştu.

Evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenilen Turan Aslan’ın cesedi yapılan incelemenin ardından ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili soruşturma başlattı.


Maden İşçisinin Şüpheli Ölümü

Zongulda'ta, kaçak kömür ocağında çalışan işçilerden 39 yaşındaki Ozan Çaplık, mesai arkadaşı Alparslan Ç.ile buluştuğu elektrik direğinin altında akıma kapıldığı iddiasıyla kaldırıldığı hastanede öldü.


Zongulda'ta, kaçak kömür ocağında çalışan işçilerden 39 yaşındaki Ozan Çaplık, mesai arkadaşı Alparslan Ç. ile buluştuğu elektrik direğinin altında akıma kapıldığı iddiasıyla kaldırıldığı hastanede öldü. Elektrik direğinde yapılan incelemede kaçağa rastlanmazken, ölümü şüpheli bulunan Çaplık'ın vücudundan alınan parçalar otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Alparslan Ç'nin, dün akşam saatlerinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdüğü, evli ve 2 çocuk babası Ozan Çaplık, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Alparslan Ç., polisteki ifadesinde, aynı ocakta çalışan Ozan Çaplık ile Yeşil Mahalle Tersane Mevkii'nde buluştuklarını belirterek, "Ozan telefonla görüşüyordu. Elektrik direğindeki trafoya yaslandı. Bu sırada titremeye başladı ve yere yığıldı. Ben de taksiyle hastaneye kaldırdım" dedi.

Polisin, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlileriyle söz konusu elektrik direği ve çevresinde yaptığı incelemede elektrik kaçağı tespit edilmedi. Hastane morgunda yapılan ilk incelemede de elektrik akımına kapıldığı yönünde bir bulguya rastlanmayan Ozan Çaplık'ın ölümü şüpheli bulundu. Çaplık'ın cesedinden alınan parça, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çaplık'ın cesedi, hastane morgundan alınarak Bağlık Mahallesi'nde oturan kız kardeşinin evine götürüldü. Burada yapılan dua sırasında eşi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Çaplık'ın cesedi, duanın ardından toprağa verilmek üzere Çaycuma İlçesi'ne götürüldü. Polis, Ozan Çaplık'ın, çalıştığı maden ocağında bir iş kazası geçirip geçirmediğini araştırıyor.

Evinde yapılan aramada 10 gram esrar ve 3 kutu uyuşturucu hap bulunan Alparslan Ç. ise, ifadesinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne teslim edildi. Alparslan Ç.'nin, uyuşturucu madde bulundurmak iddiasıyla adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı