Gazete Vatan Logo

‘Her türlü sahtecilik itinayla yapılır’çetesi

Sahtecilik üzerine faaliyeti yürüten bir çeteye operasyon yapıldı. On aylık süre içerisinde aralıklı zamanlarda yakalanan 22 kişi tutuklandı.

‘Her türlü sahtecilik itinayla yapılır’çetesi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Eylül 2016’dan bu yana yürütülen soruşturma kapsamında, sahtecilik üzerine faaliyeti yürüten bir çetenin başta sahte para olmak üzere, sahte ehliyet, diploma, avukatlık kartı, basın kartı ve asker kimliği gibi belgeleri piyasaya sürdüğü bilgisini edindi. Yapılan çalışmalarda 33 şüpheli tespit edildi ve düzenlenen operasyonlarla piyasaya sürülmek üzere olan yüklü miktarda sahte para ile sahte paraların basımında kullanılan özel ölçeklendirilmiş matbaa makineleri ile çok sayıda sahte belge ele geçirildi. On aylık süre içerisinde aralıklı zamanlarda yakalanan 22 kişi tutuklandı.

Çete lideri yakalandı

Yapılan ara operasyonlarda çete lideri İ.G. ve yakın adamlarının firar olması nedeniyle çalışmalarına devam eden Jandarma ekipleri, belirlenen 13 adrese önceki gün eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, çok sayıda sahte para, çeşitli bankalara ait sahte çek, sahte sürücü belgesi, sahte silah taşıma ruhsatı, sahte basın kartı, sahte diplomat kartı, sahte nüfus cüzdanı,araç tescil belgesi, sahte mesleki yeterlilik belgesi, sahte eski tip askeri kimlik kartı,sahte İstanbul Üniversitesi diploması, Ziraat Bankası mevduat hesap cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, sahte avukat kimlik belgesi, ikamet izin belgesi, sahte resmi belge ve kimlik yapımında kullanılan metal mühür, soğuk baskı aleti ve fotoğraf kesim aleti ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı