Gazete Vatan Logo

Hanime ölümden kaçamadı!

Hanime ölümden kaçamadı!

20 yaşındaki Dursun Zehir babasından boşanan ve tehdit davası açan annesini İstanbul Adliyesi’nde kurşun yağmuruna tuttu. Anne Hanime Arslan öldü. Koruyan polis Emrah Taşdemir şehit oldu.

44 yaşındaki 3 çocuk annesi Hanime Arslan 2011 yılında kocası Hızır Zehir’den boşandı. Boşanmanın ardından anne Hanime Arslan, “Ölümle Tehdit” edildiği iddiasıyla eski eşi Hızır Zehir ve büyük oğlu Veli Savaş Zehir aleyhine şikayette bulundu. Şikayet üzerine de Hızır Zehir ve oğlu Veli Savaş Zehir’e dava açılırken, 2013 yılında da Hızır Zehir ile birlikte oğulları Veli Savaş Zehir ve Dursun Zehir’e hakaret ve tehditten dava açıldı. Arslan, bu tehditler karşısında savcılıktan da koruma talep etti.

Duruşmada karşılaştılar

İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın dün karar duruşması vardı. Adliyeye kendisine korumalık yapan Sarıyer Asayiş Koruma Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Emrah Taşdemir’le birlikte gelen Arslan, duruşmanın görüldüğü İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme yargılama sonucunda eski koca Hızır Zehir’i, eski karısına hakaret ve tehdit etmek’ suçundan 11 ay hapis cezasına çarptırdı.


Adliye çıkışında vurdu

Duruşma sonrası adliyeden ayrılmak için taraflar adliyenin C kapısına geldi. Bu esnada adliyenin içine giren 20 yaşındaki oğlu Dursun Zehir, herkesin şaşkın bakışları arasında 4-5 el ateş ederek annesi Hanime Arslan’ı ve annesine tahsis edilen koruma polisi Emrah Taştekin’i kurşun yağmuruna tuttu. Bu sırada adliyede görev yapan güvenlik görevlisi Mehmet Zengin de seken kurşunlardan yaralandı. Adliyede büyük panik yaşanırken olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen anne Arslan yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan polis memuru Taştekin ise tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından etkisiz hale getirilen saldırganın annesinin öldüğü haberine de tepki göstermediği öğrenilirken, oğlunun öldüğünü zanneden Baba Hızır Zehir ise “Oğlum öldü” diye feryat etti. O sırada küçük bir çocuğun adliyenin içine girmeye çalışması dikkat çekerken, çocuğun öldürülen Arslan’ın en küçük oğlu olduğu öğrenildi.

Büyük oğlu da öldürmeye teşebbüs etmiş

Hanime Arslan’ın daha önce de büyük oğlu tarafından öldürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Talihsiz kadının 2008 yılında açtığı boşanma davasında dinlenen tanıkların çiftin büyük oğlu Savaş’ın da daha önce babasının doldurmasıyla annesini öldürmeye teşebbüs ettiğini ancak başarılı olamayıp anneannesini yaraladığını anlattıkları öğrenildi. 18 yaşındayken kaçarak evlendiği eşiyle üç çocuk sahibi olan Arslan’ın, eşinden defalarca şiddet gördüğü belirtilirken, boşanma davası sonucunda annenin sadece küçük oğlunun velayetini aldığı yine aynı tarihte reşit olmayan oğlu Dursun’un velayetinin babada kaldığı dile getirildi.

Başsavcılık ‘güvenlik zafiyeti yok’ diyor

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Başsavcılık bir açıklama yaparak olayla ilgili herhangi bir güvenlik zafiyeti olmadığını belirtti. Yazılı olarak yapılan açıklamada saldırının güvenlik araması yapılan bölümün hemen önünde gerçekleştiğini ve saldırganın dışarıda olduğu anlatıldı. Saldırıda ölen iki kişinin adliyeden çıkış yapmak üzereyken adliye önünde bekleyen saldırgan tarafından vurulduğu anlatılan açıklamada “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan tespitte olay hakkında herhangi bir güvenlik zafiyeti bulunmamıştır” denildi.

Haberin Devamı