Gazete Vatan Logo

Esnaf, kartopu oynuyor diye gazeteciyi öldürdü

Kadıköy’de aktar Serkan A., kartopu oynayan gençlere ‘Camı kıracaksınız’ diyerek bıçakla ve beyzbol sopasıyla saldırdı, gazeteci Nuh Köklü’yü kalbinden bıçaklayarak öldürdü

Kadıköy Yeldeğirmeni Karakolhane Caddesi üzerinde önceki gün 21.00 sıralarında meydana gelen olay iddiya göre şöyle gelişti. Yeldeğirmeni Dayanışması Grubu ve ve Forza Yeldeğirmeni’ne üye bir grup Altıyol Boğa heykeli önünde İç Güvenlik Paketi’ni protesto amacıyla toplandı.Yaklaşık on kişilik grup bir basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. On kişilik grup bu sırada yağan yoğun karda kartopu oynamaya başladı. Kartopulardan birisi cadde üzerindeki bir Aktar’ın camına isabet etti. Aktar Serkan A., gruba küfürler ederek saldırdı. önce beyzbol sopasıyla çıkan Serkan A. daha sonra grubun kalabalık olması üzerine bu sefer de bıçak alarak saldırdı. Saldırı sırasında gazeteci Nuh Köklü, kalbine isabet eden bıçakla yere yığıldı. Arkadaşları tarafından hemen Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan gazeteci Köklü., ilerleyen saatlerde hayatını kaybetti. Olay sırasında yaşanan kavgada grup tarafından linç edilmek istenen Aktar Serkan A.’da Göztepe Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polise verdiği ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Aktar Serkan A.’nın ifadesinde grubun dükkanına saldırdığını ve kendisini korumak için bıçak kullandığını söylediği öğrenilirken, Serkan A. tutuklandı.

Haberin Devamı

Bir gün önce mama almışlar

Nuh Köklü’nün arkadaşlarından Ferhan Öykü’de önceki gün Nuh Köklü’yü öldüren Serkan A’nın aktarından bir gün önce sokak kedileri için mama aldıklarını söyleyerek, kartopu yüzünden elinde sopayla üzerimize saldırdı. Küfürler ediyordu. Sonra içeri girip bıçakla çıktı. Rastgele sağa sola sallamaya başladı” dedi.