Gazete Vatan Logo

En sonuncusu da öldü!

Afrika'da yaşayan son kutup ayısı Wang, 30 yaşında Johannesburg’daki hayvanat bahçesinde öldü. İklime uyum sağlayamayan kutup ayıları, artık Afrika'da sergilenmeyecek.

Güney Afrika Cumhuriyeti şehri Johannesburg’daki hayvanat bahçesinde yaşayan ve Afrika kıtasındaki son kutup ayısı olan Wang, karaciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle acı çektiği için uyutuldu.

Afrika’nın sıcak ikliminde yaşamakta zorlanan 30 yaşındaki kutup ayısı, ziyaretçilerin ilgisini en çok çeken hayvanat bahçesi sakinlerindendi.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, Wang’in tüm hayatını birlikte geçirdiği eşi Geebee’nin kısa süre önce ölmesine çok üzüldüğünü ve hırçınlaştığını söyledi. 30 yaşındaki Geebee, Ocak ayında havuzda kalp krizinden ölü bulunmuştu. Yetkililer, iklime alışamayan hayvanların burada çok zorlandıklarını ifade etti.

Johannesburg Hayvanat Bahçesi’nde çalışan Veteriner Katja Koeppel, “Kutup ayılarını burada koruyamıyoruz, iklim nedeniyle çiftleşmiyorlar. O yüzden Afrika’ya getirilmelerinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Artık burada sergilenmeyecekler” dedi.

Haberin Devamı