Gazete Vatan Logo

Efe’nin suçlusu okul müdürü!

Rapor binbir güçlükle mahkemeye ulaştı

Ana sınıfı öğrencisi altı yaşındaki Efe Boz’un ölümüne neden olan lavaboyu okula Müdür Mustafa Katırcıların taktırdığı ortaya çıktı.

Efe Boz davasının seyrini değiştirecek bilirkişi raporu binbir güçlükle mahkemeye ulaştı. Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz tuvalet lavabosunun üzerine düşmesi nedeniyle ölmüştü. Okul Müdürü Mustafa Katırcılar, “İnşaatı müteahhit firma yaptı. Üstelik diğer okullardan çıkardıkları lavaboları taktılar” diyerek kendini savununca okuldaki deprem güçlendirme çalışmasını gerçekleştiren müteahhit ve taşaron firmanın 4 çalışanı hakkında dava açılmıştı. Mahkemenin İl Özel İdaresi’nden istediği ve işin bitiminde hazırlanan As Built projesinin raporu mahkemeye ulaştı. Raporun çizimlerinde daha sonra anasınıfı ve tuvalete çevrilen alanın kalorifer dairesi olarak görünüyor.

Annesi ve babası getirdi

Karar beklenen davanın üç gün önce görülen duruşmasında mahkeme başkanı taraflardan İl Özel İdaresine giderek raporun akıbetini bizzat takip etmelerini istedi.

Duruşmanın ertesi günü İl Özel İdaresine giden efenin annesi Nurdan ve babası Kemal Boz, daha önce adliyeye gönderilen ancak mahkemeye teslim edilmeyenraporu kendi elleriyle alarak mahkemeye sundular.

Haberin Devamı