Gazete Vatan Logo

DNA testi istediler!

Getirilen kişinin Kalkavan olduğundan emin değiller

Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olan, 5 yıl 5 ay hapis cezasına aldıktan sonra yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan, Interpol tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirildi ve Ümraniye Cezaevi’ne konuldu. Ancak Yalçın ailesi getirilen kişinin Kalkavan olduğundan emin değil.

Kızlarının ölümüne sebep olduktan sonra cezası kesinlişince kaçarak yurt dışına çıkan Faruk Kalkavan’ın Türkiye’ye getirildiği ve Ümraniye Cezaevi’ne yerleştirildiğini öğrenin Yalçın alilesi buruk da olsa bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Yaşanan gelişmeleri ibretle izlediklerini belirten aile, “İnşallah getirilen ve cezaevine konan kişi Faruk Kalkavan’dır” dedi.

‘A-3 koğuşunda yatan o mu?’

Aile Faruk Kalkavan’ın cezaevine giriş süreci konusunda yetkili merciler tarafından yeterince aydınlatılmadıklarını iddia ederken, cezaevinde yatan kişinin Faruk Kalkavan olduğundan şüpheli olduklarını ifade etti. Baba Sinan Yalçın “Faruk Kalkavan’ın Belarus’a iltica etme girişimleri üzerine Belaruslu yetkililere dilekçe verdik, dilekçemize Belarus makamlarından cevap aldık ve onun siyasi sığınma talebini engelledik, fakat Faruk Kalkavan’ın ülkeye getiriliş ve cezaevine giriş sürecinden önceki gün haberdar olduk. Cezaevindeymiş hatta A-3 koğuşunda yatıyormuş ama acaba o mu?” şeklinde konuştu.

‘Çevremizde Kalkavanlar dolaşıyor’

Sevinemediklerini söyleyen baba Sinan Yalçın ”Torba yasasından yararlanmak amacıyla böyle bir girişim olduğuna inanıyoruz. Fakat kaçak birinin yasadan yararlanmasının mümkün olmaması gerekir. Bunlara uygulanması mümkün değil. Bizler bu kadar uğraşmamış olsaydık hiçbir sonuç alamazdık. Bizler kızımız için çabaladık. Kalkavanlar çevremizde dolaşıyorlar. Bize gelip ‘Bu işin üzerine fazla gitmeyin bir sonuç alamazsınız’ dediler” diye konuştu.

Sinan Yalçın Faruk Kalkavan’ın kelepçeli olarak görüntülenmemesi için kimseye haber verilmediğini iddia ederek “Kalkavan kelepçeli görüntülenmesin diye kimselere haber vermemiş olabilirler. Öyle bir görüntü onurlarını zedelerdi belki. Ama Faruk Kalkavan’ın hapiste çektirdiği fotoğraflar elimizde mevcut’ onları ne yapacaklar?” dedi.

‘Biz onun olduğuna inanmıyoruz’

Acılı anne Neşe Yalçın da Faruk Kalkavan’ın yakalanarak cezaevine konulduğu haberinin geciken adaletin tecellisi olduğunu ama halen içlerinde bir şüphe olduğunu beliriterek “İnşallah geciken adalet yerini bulacak. Ama hala onun o kişi olduğunu sanmıyorum. Dublör olmasından kuşkuluyuz. Ülkeye ne zaman, nasıl, neyle kimler tarafından getirildi, hiçbir bilgi yok. Bir bilgi veren de yok. Sadece duyduğumuz kadarıyla Ümraniye Cezaevi’nde A-3 koğuşunda olduğu söylendi. O olup olmadığını öğrenmek için Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına giderek DNA testi yapılması için başvuracağız” dedi.

Haberin Devamı