Gazete Vatan Logo

Alakır için 5 soru!

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Alakır Nehri ve beslediği vadiye ilişkin Danıştay 14’üncü Dairesi’nin, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin ’Birinci Derecede Doğal Sit Alanıdır’ kararını onamasının ardından kararı uygulamayan Antalya Tabiat Koruma Kurulu üyelerine çağrıda bulunuldu. İsimleri gizlenen kurul üyelerine Alakır Nehri Kardeşliği üyelerinin yönelttiği 5 soru şöyle:

1- Kurulun koruma talebimizin reddine karşı dava açmıştık. 5 yılda kazandık davamızı. Kurulun 1 sene sonra olası reddine karşı tekrar aynı davayı açmamız mı bekleniyor?

2- Dava aşamasında geçen 5 yıl da vadide ekolojik yıkım yaratan projeler tüm hızıyla devam etmişti. Kurulun 1 sene sürecek çalışmasında bu yıkımlar devam ediyor olacak mı?

3- Tüm bu geçen seneler içerisinde geri dönüşümsüz bir şekilde tahrip edilmiş vadinin koruma altına alınması ne ifade edecek?

4- Bilirkişi heyeti keşfinin ardından hazırlanan rapor doğrultusunda mahkemece alınan 1’inci Derecede Doğal SİT Alanı kararını mevzuatlarına uygun bulmayarak tescillemeyip, hukuki bir kararı yok sayarak neden oldukları yıkımı, kurul üyeleri gelecekte de ’mevzuat’ gerekçesi ile mi açıklayacak?

Haberin Devamı

5- Tek derdi Alakır Vadisi’nde yaşam mücadelesi veren on binlerce canlıyı korumak olanlar insanların mücadeleden vazgeçeceklerini mi düşünüyorsunuz?