Gazete Vatan Logo

85 yılın en seçkin eserleri!

Antik A.Ş. Müzayede Evi 158 eseri satışa sunuyor

85 yılın en seçkin eserleri!

Antik A.Ş. yeni müzayedesinde, çağdaş Türk sanatının 85 yılına ışık tutan 158 eserlik seçkiyi satışa sunuyor.

Antik A.Ş. Müzayede Evi, 279. müzayedesinde 1928’den günümüze kadarki 85 yıllık süreçte üretilen çağdaş Türk sanatının değerli isimlerinin eserlerinin yer aldığı 158 eseri satışa sunuyor. 23 Kasım’da Antik Palace’ta gerçekleştirilecek olan müzayedede Hale Asaf, Burhan Uygur, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Mehmet Güleryüz gibi değerli isimlerin eserleri satışa sunulacak. Rekor fiyatlı satış rakamları ile adından söz ettiren Antik A.Ş.’nin bu müzayedesinde fiyatlar 5 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor.

Hem Türkiye’de hem de uluslararası sanat tarihinde sıradışı Dışavurumcu resimleriyle dikkat çeken Türk sanatçı Mübin Orhun’un “Soyut Kompozisyon” adlı eseri, 500 bin TL’den satışa sunularak müzayedenin en pahalı eseri olma özelliğini taşıyor.


Müzayedenin önemli eserleri arasında yer alan Hale Asaf’ın “Otoportresi” ilk kez gün ışığına çıkıyor. Tuval üzerine çalışılan yağlıboya eser, 100 bin TL’den satışa sunulacak. Müzayedenin öne çıkan diğer eserleri arasında 1960 tarihli Mübin Orhon imzalı soyut bir çalışma, 1954 ve 60 tarihli Nejat Melih Devrim imzalı tuvaller ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun önemli eserleri yer alıyor. Bu yıl Antik A.Ş. tarafından 2 milyon 900 bin TL’ye satılarak Türk çağdaş sanatının en pahalı ikinci resminin sahibi Erol Akyavaş’ın farklı dönemlerinden çalışmalar da satışa sunulacak eserler arasında.

Heykellere özel bölüm

Müzayedede Çağdaş Türk heykel sanatının usta isimlerine özel bir bölüm ayrılmış, İlhan Koman’ın ünlü “Yürüyen Derviş” heykeli ve bronz çalışmaları, Kuzgun Acar ve Osman Dinç gibi değerli heykeltıraşların önemli eserleri koleksiyoncuların beğenisine sunuluyor.

En iyisini hedefliyoruz

Olgaç Artam (Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi):

- Müzayedenin önemi nedir?

Müzayedenin önemi satışa sunulan eserlerin çağdaş Türk sanatının geniş bir bölümüne ışık tutan çok değerli bir seçki oluşturmasıdır.
Modern Türk resim sanatından çağdaş heykel sanatımıza, 1928’den günümüze değerli sanatçılarımızın özenle seçilmiş eserleri bir araya geldi. Bu eserlerin bir arada görülmesinin büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

- Satışa sunulacak eserleri seçerken nelere dikkat ettiniz?

Müzayedelerimizde koleksiyonluk değeri taşıyan, özel eserlere yer vermeye çalışıyorum. Şirket olarak eserleri kendi koleksiyonumuza alıyormuşçasına titizlikle seçmeye özen gösteriyoruz. Sanatçıların aranılan eski dönemlerine ait sıra dışı eserlerini bularak alıcılara en iyisini sunmayı hedefliyoruz. Eserlerin koleksiyonluk nitelik taşımasını ön planda tutuyoruz. Kataloglarımız dağıtıldığında koleksiyonculardan gelen heyecan dolu olumlu geri dönüşler doğru seçimler yaptığımızı gösteriyor.

Haberin Devamı