Gazete Vatan Logo

20 yıl öldürecek diye bekledim!

20 yıl  öldürecek diye bekledim!

Alkollü gelen eşi Muhammet Ali’yi boğan ve serbest bırakılan Ayşegül E., “15 yaşındayken kaçırıp zorla ilişkiye girdi, evlenmek zorunda kaldım. 20 yıl boyunca beni öldürecek diye bekleyip durdum” dedi.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde önceki gece meydana gelen olayda Ayşegül E., eve alkollü gelerek 4 kızına ve kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği özel bir şirkete ait depoda bekçilik yapan eşi Muhammet Ali E.’yi boğarak öldürdü. Polisi arayıp eşini öldürdüğünü söyleyen ve gözaltına alınan Ayşegül E., önceki gün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından olaydan sonra polisi araması, kaçma ve delilleri karartma girişiminde bulunmaması, eylemin de ’meşru savunma ve zorunluluk hali’ni içeren TCK’nın 25’inci maddesi kapsamına girebileceği gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sürekli eziyet etti

Adli kontrol uygulanmasına karar verilen Ayşegül E., mahkemedeki ifadesinde yaşadıklarını ve cinayet nedenini anlattı. Eşinin kendisini 15 yaşındayken zorla kaçırdığını ve ilişkiye girdiğini ileri süren Ayşegül E., “Beni evliliğe mecbur bıraktı. O tarihten bu yana sürekli eziyet görmekteyim. Kendisi psikolojik yönden hasta olduğu için 20 yıl boyunca beni öldürecek diye bekleyip durdum” dedi.

Sizi keseceğim diye bıçak aldı ve..


Olayı gecesi eşinin üst kata tabancaalmaya çıktığını düşünerek çocuklarının odalarına saklanmasını istediğini anlatan Ayşegül E. şu ifadeyi verdi “Üst kattan elinde bıçakla inip üzerime yürüdü. ’Şimdi göreceksiniz, sizi nasıl keseceğim’ diyordu. Bıçağı savurduğunda eğilip bıçaktan kurtuldum ve beline sarılıp duvara çarptım. Elinden bıçak düştü. Ayık olsaydı baş etmem mümkün olmazdı. Yeniden bıçağı almaya çalıştı. Ben de kendimi korumak için boğdum.”

Çocukların önünde sigara sarar içerdi

Eşinin sürekli alkol aldığını ve uyuşturucu kullandığını ileri süren Ayşegül E., şöyle dedi, “Evde çocukların önünde sigara sarar içerdi. Bana da sürekli fiziksel şiddet uyguluyordu. Psikolojik baskı altında yaşadım. Bana para vermezdi. Evden dışarıya çıkmam yasaktı. Aileme gitmemi bile yasaklamıştı. Çocukların okuldaki toplantılarına, kendisi işe gittikten sonra gizlice gidebiliyordum.”

Haberin Devamı