Gazete Vatan Logo

19 yıldır yolunu gözlüyorlar!

Türkiye ile Ermenistan dostluk köprüleri kurmak amaçla ilginç bir sergi Galata’da görücüye çıktı..

19 yıldır Türkiye’den gelecek treni bekliyorlar

Türkiye ile Ermenistan sınırı 1993 yılından bu yana kapalı. Tel örgülerin kalkması ve iki ülke arasında dostluk köprülerinin atılması için sanatçılar da yoğun uğraş veriyorlar. Bu amaçla ilginç bir sergi Galata’da görücüye çıktı.

Hrant Dink Vakfı’nın öncülüğünde, Galata Fotoğrafhanesi, Free Press Unlimited ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Beklemekten Öte Türkiye-Ermenistan Sınırından Hikâyeler” başlıklı fotoğraf sergisi 30 Haziran’a kadar gezilebilecek. Aleksey Manukyan, Anıl Çizmecioğlu, Anush Babajanyan, Arif Yaman, Armine Vardanyan, Deniz Pekkıyıcı, Eren Aytuğ, Marianna Vardanyan, Sofia Danielyan ve Volkan Doğar’ın ortak çalışmasıyla ortaya çıkan beş multimedya belgesel, Galata Fotoğrafhanesi’nde sergilenirken, çalışmalar için Türk fotoğrafçılar Ermenistan’da, Ermeni fotoğrafçılar ise Türkiye’de kaldılar.

“Farklı hikayeler”

Serginin ana temasını ise iki sınır kenti, Kars ve Gümrü’de yaşayan insanların gündelik yaşamları ve bekleyişleri oluşturuyor. Sınırın Ermenistan tarafındaki Gümrü istasyonunda Türkiye’den gelecek treni bekleyen demiryolu işçileri ve ailelerinin dramatik kareleri ile dikkatleri çekiyor. Yıllardır hiç gelmeyen bir treni bekleyen istasyon görevlileri; Türkiye’den bir misafirin kapısını çalıp kendisini ziyaret etmesini bekleyen Kima’nın Erzurum’dan başlayıp Gümrü’nün gündelik hayatına uzanan kişisel hikâyesi dikkat çekiyor.

Sergil Hollanda Başkonsolosluğu ve İngiltere Büyükelçiliği desteği ile gerçekleştirilydi.

Haberin Devamı