Gazete Vatan Logo

Yarın okullar tatil edilecek mi? (24 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl Pazar gününe denk gelmesinden dolayı öğrenciler tarafından 24 Nisan’da okullar tatil olur mu sorusuna cevap aranmaya başlandı. Peki yarın okullar tatil mi?

Yarın okullar tatil edilecek mi? (24 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl kutlanan önemli bir gündür. 23 Nisan’ın hafta sonuna denk gelmesiyle akıllarda 24 Nisan’ın tatil edilip edilmeyeceği sorusu akıllara gelmektedir. Peki 24 Nisan’da okullar tatil olacak mı? İşte detaylar!

Akademik takvimde resmi tatillerle ilgili yapılan açıklamada ''23 Nisan 2017 Pazar günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer'' ifadesini kullanan MEB’in 24 Nisan’da okulları tatil ilan etmesi uzak bir ihtimal olarak görülüyor.

23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 1920 yılında Birinci Büyük Millet Meclisi açılmıştır ve Türk halkı egemenliğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan’ın bayram olarak kutlanması 1924 yılında kararlaştırılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti tarihi için önemli dönüm noktası başlatmıştır. ‘’Çocuk Bayramı’’ olarak kutlanması ise ilk olarak 23 Nisan 1929 tarihinde gerçekleşmiştir. 1979 yılından sonra ilk olarak 6 ülkenin katılımıyla uluslararası bir boyut kazanmıştır.

Dünya çocuklarına armağan edilen ve bayram olarak kutlanmakta olan ilk ve tek uluslararası bayram 23 Nisan’dır.

24 Nisan Pazartesi Günü Okullar Tatil Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2016 – 2017 iş takviminde yer alan ifadeye göre 23 Nisan tatili ile ilgili olarak ‘’ 23 Nisan 2017 Pazar günü tören sonrasında başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer’’ ifadesi yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yer vermiş olduğu bu ifadeye göre, tatil olma ihtimali şu an için düşük durmaktadır. Bakanlık tarafından konu ile ilgili yeni bir duyuru yapılması durumu da olabilir. Bunun için gelişmeleri takip etmelisiniz.

TBMM Açılışı da Kutlanacak

TBMM’nin 97. açılış yıl dönümü 23 Nisan Pazar gününde TBMM’de, Birinci Meclis ve Anıtkabir’de düzenlenecek olan törenler ile kutlanacaktır.

23 Nisan’da ilk tören saat 09.00 itibariyle TBMM Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecektir. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından da saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacaktır. Bir sonraki tören ise Anıtkabir’de saat 09.15’te çelenk konulması ve ardından da saygı duruşuyla İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecektir. Sonrasında da özel defter imzalanacaktır.

Birinci Meclis’te düzenlenecek olan anma töreni de saat 10.00’da başlayacaktır. 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM açılışında en yaşlı üye olarak Sinop Mebusu olan Şerif Bey’in yapmış olduğu konuşma seslendirilecektir ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacaktır.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 97. yıl anma töreni için konuşma yapacak, özel defter imzalanacak ve Ankara Kulübü Derneği seymenleri tarafından bir gösteri yapılacak.

Meclis’teki törenler de saat 11.30 itibariyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından kutlamaları kabul töreniyle başlayacaktır. Kahraman, TBMM açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla TBMM’nin Şeref Holü’nde kutlamalar kabul edecektir.

Saat 14.00’da TBMM Genel Kurulu, özel gündem ile toplanacak. Birleşim açıldıktan sonra İstiklal Marşı okunacak ardından da TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.

TBMM Başkanı Kahraman, TBMM Şeref Holü’nde saat 19.00’da bir resepsiyon verecek.

2017 Yılına Ait Tüm Resmi Tatiller

1 Ocak Yılbaşı – Pazar günü
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – Pazar günü
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü – Pazartesi günü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı – Cuma günü
15 Temmuz Demokrasi Bayramı – Bu yıl ilk defa kutlanacak olan 15 Temmuz günü cumartesi gününe denk gelmektedir
30 Ağustos Zafer Bayramı – Çarşamba günü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı – Pazar günü

Haberin Devamı