Gazete Vatan Logo

Yarı yolda kalmaya son!

Mesela yoldasınız ve yolculuğunuz çok uzun sürecek. Ancak bir bakıyorsunuz ki telefonunuzun şarjı bitti. E ne yapacaksınız? İşte size küçük bir sürpriz...

İletişim çağındayız ve artık cep telefonlarımız sadece konuşmak için kullanılmıyor. Sosyal Medyada tur atıyor, oyunlar oynuyor, internete giriyoruz. İşte ne yazık ki bu kadar çok kullanılmak telefonlarımızın canına okuyor tam anlamıyla. Bu sebeple bilim adamları oturmuşlar düşünüp taşınmışlar ve önemli bir buluşa imza atmışlar. Go kin sırt çantasıyla cep telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Go Kin artık buna bir çare buldu. Sırt çantaları sayesinde telefonlar şarj edilebilecek Milliyet.com'da şu ifadelere yer verildi:Sırt çantanız varsa bundan sonra telefonunuzun enerjisi hiç bitmeyecek… Evinizden uzaklaşıp doğaya karıştığınızda bir elektrik prizi bulmanız pek mümkün olmuyor. Ama eğer sırtınızda bir Go Kin çanta varsa, nereye giderseniz gidin elektrik üretebilirsiniz, sadece yürümeniz yeterli. Ayrıca bu tam anlamı temiz ve yenilenebilir enerji.

Go Kin sırt çantası durduğu yerde elektrik üretmiyor tabii. Bunun için çantanın arkasından çıkarttığnız iki esnek kabloyu, yürüyüş ayakkabınızın arkasındaki askıya takmanız gerekli. Ayakkabınızda askı yoksa, çantadan iki adet cırtcırtlı bileklik çıkıyor. Bu kabloları takınca, yürüdüğünüz süre boyunca çantadaki mekanizma, bir lityum-iyon bataryayı şarj ediyor.

Go Kin çantanın üreticisi firmanın verdiği bilgiye göre, 5 dakikalık yürüme ile 15-20 dakika konuşacak kadar elektrik üretmek mümkün. Ayrıca sadece telefonları değil, tabletleri, şarj edilebilir pilleri, navigasyon cihazlarını, portatif video kameraları veya giyilebilir her türlü cihazı şarj için de kullanabilirsiniz. Bunun için çantada iki adet USB portu bulunuyor.

Haberin Devamı