Gazete Vatan Logo

Yalova 6 oy farkla CHP’ye geçti!

Yalova’da belediye başkanlığı seçimini Ak Parti adayı Yakup Koçal’ın 1 oy farkla kazandığının açıklanması ardından CHP, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını belirterek itirazda bulundu. Ardından Ak Parti de 59, CHP de 65 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi.

İtirazları kabul eden Yalova İl Seçim Kurulu 124 sandıkta yeniden sayım yapılmasını kararlaştırdı. Gece boyunca devam eden ve sabaha karşı biten sayım sonucu Yalova Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Vefa Salman’ın kazandığı açıklandı. Sayman’ın, AK Partili Aday Yakup Koçal’dan sabaha karşı 5 olarak açıklanan oy farkının 6 olduğu belirtildi. - Süheyla GÖZDERELİLER

Sevinç gözyaşları!

Resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilen Vefa Salman, “Ben en başından beri kazanacağıma yürekten inanmıştım. Sakindim ve hiç heyecan yoktu. Adalet de ikinci kez tecelli etti. Sadece taraflarımın değil bütün Yalova’nın belediye başkanı olacağım” dedi. Vefa Salman konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA:

Diğer sandıklarda şüphemiz arttı

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, mücadeleye devam edeceklerini söyledi: “Biz şunu gördük; bu aldığımız neticeden sonra sayılmayan diğer sandıklarda da bu tür şüphelerimiz arttı. Dolayısıyla bunun hukuki mücadelesini ve yasal mücadelesi bundan sonraki aşamada da kanunun bize tanıdığı haklar ölçüsüne yapacağız. Çünkü aradaki fark zaten belli. Birilerine çok geldi bizim bu itirazımız. Biz Yalova’da seçimin galibiyiz. Türkiye’de zaten tartışılmaz galibiyiz. Partimizin aldığı oylar ve belediyeler belli.”

Haberin Devamı