Gazete Vatan Logo

Yağlı süt sivilceden koruyor!

Pennsylvania Üniversitesi Tıp fakültesi uzmanları tarafından yapılan araştırmaya göre yağlı süt tüketmek gençlerin korkulu rüyası olan sivilce oluşumunu önlüyor.

Yağlı süt sivilceden koruyor!

Uzmanların elde ettiği sonuçlarda sivilce ve siyah noktaların yağsız süt içen buluğ çağındaki gençlerde tam yağlı süt tüketen akranlarına oranla daha fazla görüldüğü ortaya çıktı.

Yağsız süt farkı

Uzmanlar kontrol grubunda yer alan ve akneleri olmayan 105 kişiye ne tür süt ürünleri tükettikleri konusunda çeşitli sorular sordu. İki grupta da günlük toplam sütlü ürün alımı, doymuş yağ veya trans yağ ile glisemik yük bakımından bir farklılık bulunmadığı tespit edildi. Aynı zamanda toplam enerji alımı ve vücut kitle endeksi açısından da belirgin bir fark bulunamadı. İki grup arasındaki en önemli fark; sivilcesi olanlarda yağsız süt tüketiminin sivilcesi bulunmayan gençlere göre çok daha fazla olduğu saptanması oldu. Uzmanlar bu farkın akne ve siyah nokta oluşumuyla yüksek ilişkisi olduğunu açıkladı.

Diyabeti de önlüyor

Daha önce Boston Tufts üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmada da tam yağlı süt ürünleriyle beslenen kişilerde diyabet riskinin normalden daha düşük olduğu tespit edilmişti. Ancak doktorlar süt yerine sütün mayalanmasıyla elde edilen yoğurt, ayran, kefir gibi yiyecek ve içeceklerin çok daha sağlıklı olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı