Gazete Vatan Logo

Watergate kahramanı bu kez Bush'u yakacak

Amerika'da Başkan Nixon'u koltuğundan eden Watergate skandalını ortaya çıkaran gazeteci Bob Woodward, bu kez de "Ajangate" skandalıyla Bush'un koltuğunu tehdit ediyor

Haberleriyle skandalları ortaya çıkaran Washington Post yazarı Bob Woodward'un kendisi de skandal oldu. Woodward, adı basına sızdırıldığı için büyük bir skandala neden olan CIA görevlisi Valerie Plame konusunu üç "üst düzey yönetici" ile görüştüğünü ve bunlardan ikisinin Beyaz Saray Genel Sekreteri Andrew Card ve Başkan Yardımcısı Cheney'in başyardımcısı Lewis Libby olduğunu söyledi. Ama üçüncü yetkilinin ismini, kendisinden izin alamadığı için açıklayamayacağını kaydetti. Woodward, Watergate Skandalı'nın kaynağı "Derin Gırtlak"ın kim olduğunu açıklamamış, herkes yıllarca farklı tahminler yürütmüştü. Bugün de "üçüncü adam" totosu oynanmaya başlandı. İlk akla gelen isim, Başkan Bush'un sağ kolu Karl Rove'du. Ama sözcüsü hemen, "Rove değil" açıklamasını yapınca gözler daha tepelere çevrildi.

Saatlerce görüştü
Şüphelilerin başında, adı ilk andan beri skandalla anılan Başkan Yardımcısı Cheney ile Bush geliyor. Beyaz Saray yalanlasa da Bush'tan şüphelenenler Woodward'un "Bush Savaşta" ve "Saldırı Planı" kitapları için başkanla saatlerce görüştüğünü hatırlatıyor.

Woodward'un özrünü gazetesi kabul etti ama skandalı soruşturan Savcı Fitzgerald işin peşini bırakmıyor. Woodward, New York Times eski muhabiri Judith Miller gibi kaynağını Büyük Jüri'ye açıklamadığı için tutuklanabilir. Ünlü gazeteci kaynağını açıklar ve bu tepedeki isimlerden birisi olursa ABD'deki dengeler altüst olur.

Haberin Devamı