Gazete Vatan Logo

Victoria Beckham stilini ona emanet etti!

Didem Gerdanerli, dedesinden aldığı “mirası” genç yaşına rağmen zirveye taşımayı başardı. Öyle ki, kendi markasını yarattı. Birçok ünlü isme hatta Victoria Beckham’ın dahi stil danışmanlığı yaptı. İşte dünyaya açılan Türk modacının başarı sırları...

Victoria Beckham stilini ona emanet etti!

Moda denilince akıllara başta Milano olmak üzere dünya şehirleri gelse de, Türkiye’nin söz hakkını azımsanmayacak ölçüde. Bir çok defile, yerli modacıların rüzgarıyla kasıp kavruluyor. Bu kadarla sınırlı değil dünyanın takip ettiği ünlü isimleri giydirenler de var. Mesela; Didem Gerdanerli

1985 İstanbul doğumlu. İstanbul Moda Akademisi mezunu. Tekstilci bir ailenin kızı… Modelist dedesinin mirası şimdi onda. Çok sayıda ünlü modacının yanında çalışıp, bir çok ünlü isime sahne kostümü yapma fırsatı buldu. 15 senelik tecrübenin ardından, kendi markasını yarattı. Hem tasarımlarıyla hem de yine çalıştığı isimlerle gittikçe yıldızı parladı. Ona göreyse henüz yolun başında; “Uluslararası tasarımcı olarak anılmak ve kendini tekrarlamayan moda akışına ucundan da olsa enerji ve ruh katıp farklı bir kimlik giydirmek istiyorum” diyor.

Beckham ona hayran!..

Victoria Beckham’ın stil danışmanlığını yaptı. Üstelik onu bulan Beckham’ın ta kendisiydi. 6 ay boyunca koleksiyon çalışması yaptılar. Kimi zaman Amerika’da kimi zaman Türkiye’de… Sonrasında hazırladığı kotları Beckham bir bir giydi. Üstüne bir de, Didem Gerdanerli’ye teşekkür maili attı. Gerdanerli, o koleksiyonu için; “jeanlere özel bir kalıp yapıp kalça kaldıran özelliğini ortaya çıkardım ve oldukça hoşuna gitti” diyor.

Haberin Devamı

Önemli olan; yakışanın giyilmesi

Özellikle kadınların giyim kuşama harcadığı paranın haddi hesabı yok. Şıklık yarışında keselerin ağzı hayli açılıyor. Halbuki modaya uymak için büyük bedeller ödemeye gerek yok. Modacı Didem Gerdanerli, marka takıntısının şıklık sanıldığını söylüyor. Üstelik, iyi giyinmenin yolu vücut yapısı kadar ruh halinin de önemli olduğunu belirtiyor. Kadınlar için de böyle erkek için de diye ekliyor.

Yerli üretimin kıymeti bilinmeli

Türkiye'de tekstil sektörü bir çok ülkeden çok daha gelişmiş durumda. Yani üretilmeyen ürün yok hatta fazlası var. Tasarımlar da dünya standartlarında... Modacı Didem Gerdanerli son olarak; tüketicilerin yabancı marka "hastalığından" bir an evvel kurtulması gerektiğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı