Gazete Vatan Logo

Vergi Borcunuz Ne Kadar? GİB Vergi Borcu Sorgulama İle Öğrenin

Vergi borcu konusunda GİB online vergi dairesine giriş yapabilir ve GİB üzerinden vergi borcunuzu öğrenebilirsiniz. GİB internet vergi dairesi işlemleri hakkında bilgiyi vergi borcu sorgulama haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Türkiye’de vergi ve borç gibi işlemler ile yükümlü olan kurum Gelir İdare Başkanlığı, kısaca GİB olarak bilinmektedir. Sadece kurumlar üzerinden değil, internet üzerinden de hizmet veren GİB sayesinde vergi borcunuz hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Üstelik sadece sorgulama hizmetinin değil, olan borcun ödenmesi konusunda da online hizmet sunan GİB sayesinde hem borcunuzu sorgulayabilir hem de borcunuzu ödeyebilirsiniz. Yapacağınız işlemler sayesinde kurumlara gitmenize gerek kalmayacağı gibi kısa süre içerisinde borçlarınızı ödeme fırsatı bulabilirsiniz.

GİB BORÇ SORGULAMA

VERGİ BORCU SORGULAMA

GİB sorgulama işlemleri için ilk olarak Gelir İdare Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinde oluşturulan internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekmektedir. Siteye giriş yaptığınızda karşınıza yapacağınız işlemleri seçmeniz için menü çıkacaktır. Vergi borcu sorgulaması için 5. sıradaki borç sorgulama bağlantısına tıklamanız gerekir. Bağlantıya tıklamanız ile birlikte yapacağınız form alanı ekrana gelecektir. Form alanında, ilgili borçlarınıza ulaşılabilmesi için basit kimlik soruları sorulmaktadır. T.C. kimlik numarası gibi bilgileri girmeniz ile birlikte, sistem tarafından ne kadar borcunuzun olduğu yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Yapacağınız sorgulama ile güncel bilgilere ulaşacağınız için en doğru borç miktarınızı öğrenebilirsiniz. Yapacağınız işlemler sonucunda borcunuz olduğu sistem tarafından belirtilirse, borç ödeme adımlarını takip ederek online GİB üzerinden borcunuzu ödeyebilirsiniz. Fakat GİB sadece kredi kartı ile ödeme alındığıiçin borçlarınızı ödemek için kredi kartınızı kullanmanız gerekir. Aksi halde borcunuzu diğer ödeme yöntemlerini kullanarak ödemeniz mümkün olmayacaktır.

GİB sayesinde vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi belirtildiği gibi yapabilirsiniz. Sizler için de büyük kolaylık sağlayacak olan ve özellikle kurumlar tarafından kullanılan bu hizmet ile birlikte, vergi işlerinizi sorun olmaktan çıkarabilir ve internet üzerinden dakikalar içerisinde ödeyerek borcunuzdan kurtulabilirsiniz. Tüm vergi ve borçlar için GİB üzerinden aynı şekilde yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı