Gazete Vatan Logo

Venedik’te DHKP-C’li olduğu söylenen bir kişi tutuklandı

İtalya’nın Venedik şehrinde DHKP-C üyesi olduğu belirtilen Türkiye asıllı Avusturya vatandaşı bir kişinin tutuklandığı açıklandı.

Ankara’da 1994 ve 1995 yıllarında yasadışı eylemlere katıldığı ve bazı banka şubelerine molotof kokteyli attığı gerekçesiyle hakkında ‘kırmızı bülten’le arama kararı çıkarttırılan, halihazırda Avusturya pasaportlu bir Türk’ün, tatilde olduğu sırada Venedik vilayetine bağlı Mestre kentinde tutuklandığı ifade edildi.

İtalyan basınında yer alan bilgilerde söz konusu kişinin kimliği açıkça yazılmazken, adı ve soyadının baş harflerinin E.U. ve 45 yaşında olduğu aktarıldı.

Venedik Genel Soruşturma ve Özel Operasyonlar Birimi (DİGOS) tarafından düzenlenen operasyonla Pazartesi sabah erken saatlerde eşi ve çocuklarıyla beraber kaldığı otelde tutuklanan E.U.’nun, sınır dışı işlemlerinin gerçekleştirilmesi için bir merkezde tutulduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Paskalya tatili süresince de tüm ülkede yüksek düzeyde alarmda olduklarını dile getirerek, “terörle mücadele birimlerinin, olası terör risklerinin kaynaklarını ve tehlikesini belirlemek için yoğun çalıştıklarını” söyledi.

Bakan Alfano, “Söz konusu kişi (E.U.), Avusturya vatandaşı ve eşi ve çocuklarıyla beraber İtalya’da bulunuyordu. Türk yetkililere göre bu kişi, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ve öldürülmesi olayıyla tanınan DHKP-C örgütünün bir üyesi. Bu kaçak şu an, sınır dışı edilmek üzere Temyiz Mahkemesi’nde” diye konuştu.

Haberin Devamı