Gazete Vatan Logo

Velilere "abur cuburdan kaçının" önerisi

Son yıllarda yaygınlaşan ambalajlı gıdalar çocukların ilgisini çekerken, uzmanlar ebeveynleri çocuklarının beslenmesinde doğal ürünleri tercih etmeye davet ediyor. Ambalajlı gıdalar konusunda direten çocuklar içinse renkli kutularda satışa sunulan tarhana cipsi, dut kurusu ve köme gibi sağlıklı ürünler öneriliyor.

Velilere "abur cuburdan kaçının" önerisi

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Alper Özkılıç, "Abur cubur diye tarif ettiğimiz cips, çikolata gibi ambalajlı market ürünleri, çocuk sağlığı için tehditler oluşturmaktadır." dedi.

Ambalajlı ürünlerin markette raf ömrünün uzun olması için birtakım katkı maddeleriyle satışa sunulduğunu anlatan Özkılıç, "Katkı maddeleri çocuklarda hem alerjik hastalıkları tetikler, hem de hormonal hastalıkları tetikler. Bu maddeler kanserojen potansiyele sahiptir. Dışarıda hamburger yerine evde anneler kendileri ev tipi hamburger yapmalıdırlar. Patates kızartmasını dondurulmuş değil de doğal patateslerden yapmalıdırlar. Ev tipi hamburgerle birlikte doğal patates sunulmalıdır. Ayrıca tarhana cipsi, dut, kayısı kurusu gibi atıştırmalıklar çocukların ara öğünlerde bu tarz market ürünlerine olan ihtiyacını azaltır." diye konuştu.