Gazete Vatan Logo

Vatandaş iyi elektrik aldı

Enerji Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerinin karnesini açıkladı. Yapılan ankete göre, hizmetlerden duyulan memnuniyet yüzde 53 arttı. Kesintilerde ciddi iyileşme yaşandı

Vatandaş iyi elektrik aldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım sektöründe hizmetlerden duyulan memnuniyetin yüzde 53 arttığını belirterek, “Önümüzdeki yıl için sektörde müşteri memnuniyet oranında hedef yüzde 80 olmalı, inşallah bunu yakalayacağız” açıklamasını yaptı.

Bakan Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 10. Sektör Toplantısı’nda, elektrik dağıtım sektöründe 2015 Mart-2016 Mart dönemini baz alarak tüketici memnuniyeti anketini ilk olarak geçen yıl Trabzon’daki sektör toplantısında açıkladıklarını ve o toplantıda tüketici memnuniyeti odaklı yeni dönemi başlattıklarını söyledi.

İstanbul’daki toplantıda da 2016 Mart-2017 Mart dönemindeki tüketici memnuniyeti anketine ilişkin sonuçları açıklayan Albayrak, anketin 44 ilde 22 bin 606 kişi üzerinden yapıldığını belirtti. Albayrak, geçen yıla kıyasla daha iyi bir noktaya gelindiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

Hedef % 80 memnuniyet

“Bu yeterli mi? Bence değil. Henüz 1 yıl geçti, iyi bir ilerleme var. İnşallah bunu sistematikleştirerek arzuladığımız tüketici memnuniyeti için en üst düzeye çekecek bir süreci başlatacağız. Vatandaşımızın alınan hizmet noktasında dağıtım şirketlerimize verdiği puanda yüzde 20’lik bir artış var. 2016’da 5 puan üzerinden 2.86 olan not, bu yıl 3.45’e çıktı. Hizmetlerden duyulan memnuniyet noktasında baktığımızda geçen yıla kıyasla yüzde 53 artış var. Tüm vatandaşlarımız nezdinde bakıldığında 2 yılı kıyaslayınca yüzde 60’lık bir seviyeye ulaşıyor ki bu olumlu bir performans. Ama daha yeni başladık. Önümüzdeki yıl için sektörde müşteri memnuniyet oranında hedef yüzde 80 olmalı, inşallah bunu yakalayacağız. 21 dağıtım şirketimiz içinde firmalarımızın çoğunda artış var ama istediğimiz performansı henüz yakalamış değiller, neler yapmalıyız bunu değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı

En ucuz ikinci ülkeyiz

Albayrak, Türkiye’nin AB’ye kıyasla konutta en ucuz 2’nci, sanayi de de en ucuz 3’üncü ülke olduğunu anlattı. Bu maliyetlerin, 28 AB ülkesi noktasında bakıldığında yüzde 60 daha ucuz olduğuna işaret eden Bakan Albayrak, “2002’de ortalama bir hanenin yıllık elektrik tutarının asgari ücret içindeki payı yüzde 20.1 iken, 2016’da bu rakam yüzde 6.3’e düştü” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 yılda 50 bin megavatlık atılım

Berat Albayrak, son 10 yılda enerjide 75 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirildiğini ve elektrik kurulu gücünün 80 bin megavata ulaştığını belirterek, “Gelecek 10 yıl içinde asgari

50 bin megavatlık yatırımla sektörü büyütmeye devam edeceğiz. Bu dönemde güneş ve rüzgarda ilk olarak 5’er bin megavat, sonrasında 10’ar bin megavat ilave kapasiteyi sisteme kazandırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Kesinti yaşanmıyor’ diyenler % 60 arttı

Berat Albayrak, şirketleri tanınırlık başlığı altında değerlendirdiklerinde, elektrik dağıtım hizmetini kimin verdiğine ilişkin soruya tüketicinin yüzde 46’sının doğru cevap verdiğini, yüzde 54’lük kesimin elektrik dağıtım hizmetini ‘Devlet veriyor’ şeklinde yanıtladığını aktardı. Dağıtım hizmetini kimin verdiğine ilişkin oranın geçen yıla göre yüzde 21 arttığını belirten Albayrak, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Ortada bir başarı var ama bu performansa dayalı hizmeti devletin verdiğini düşünüyorlar. Geçen yıla kıyasla kaliteli hizmet verme açısından önemli bir resim ortaya koyuyor. ‘Her gün elektrik kesiliyor’ diyen vatandaşımızın oranında yüzde 19 düşüş, ‘Haftada 1-2 kez kesiliyor’ diyende yüzde 40, ‘Ayda 1-2 kez kesiliyor’ diyende yüzde 50’lik bir düşüş var. ‘Elektrik nadir veya hiç kesilmiyor’ diyende yüzde 60’lık artış var.”

20 saniyede cevap hedefi % 90 tuttu

Çağrı merkezi yatırımlarının çok önemli adımlardan biri olduğuna işaret eden Berat Albayrak, geçen yıl açılan 9 yeni çağrı merkeziyle 3 bin 200 kişilik istihdam sağlandığını aktardı. Bakan Albayrak, oluşturulan bu istihdamla önemli bir altyapı eksiğinin giderildiğini ve tüketicinin telefon başında bekleme süresinin azaldığını belirterek, şunları kaydetti: “Özellikle belirlediğimiz 20 saniyede operatöre ulaşma hedefini 21 firmadan 18’i ile sağladık. Hepinizi tebrik ediyorum. Cevaplama oranıyla ilgili belirlediğimiz kriterlerde de yüzde 90-95 hedefleri açısından önemli bir ivme yakaladık ama 21’de 21 şirket değil henüz.”

Haberin Devamı

2017 yatırım hedefi 5 milyar lira

Bakan Berat Albayrak, 2016 yatırım tabanı olarak 3 milyar 576 milyon lira belirlendiğini, fakat hizmete alınan toplam yatırımın 3.7 milyar lira olduğunu açıkladı. “Yani yüzde 103’lük bir bütçe gerçekleştirdik” diyen Albayrak, “2017 için yatırım tabanının 4 milyar 24 milyon lira olarak belirledik ama bu rakamı da 5 milyar liraya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.