Gazete Vatan Logo

Vali uyardı! Erdoğan'ın talimatı var

RİZE Valisi Ersin Yazıcı, kamu binalarının dış cephelerindeki değişikliklerin mutlaka yöresel mimari tarzında yapılması gerektiğini söyledi. Vali Yazıcı, "Cumhurbaşkanımızın bu yönde kesin talimatı var. Kamu binaları mutlak suretle yöresel mimariye uygun olacak" dedi.

Kaymakamlar, belediye başkanları ve kurumların il müdürlerinin katıldığı ve yatırımların değerlendirildiği toplantıda konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı, kamu binaları için yöresel mimari uyarısında bulunarak şunları söyledi: "Rize’de hangi kurum olursa olsun binaların dış cephelerinde tadilat veya değişiklik yapılacaksa mutlak suretle yöresel mimariye uygun olacak. Diğerlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Buna belediyeler, kaymakamlıklar ve valilik olarak biz de hassasiyetle uyacağız. Hiçbir kurum ve kuruluş dış cephelerde yöresel mimari dışında bir uygulamada bulanamayacak. Ya yöresel mimari uygulanacak, ya da binaya dokunulmayacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde kesin talimatı var. Kamu binaları mutlak suretle yöresel mimariye uygun olacak. Bunun hiç tartışması yok.

Haberin Devamı

" ERDOĞAN "HAYİN KÖTİ EVLER YAPAYİSUNUZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 2004 yılında geldiği Güneysu İlçesi Handüzü Yaylası’nda yapılara yönelik eleştirilerde bulunmuş, yöresel şiveyle, "Hayin köti evler yapayisunuz" diyerek yöre mimarisine uygun binalar yapılmasını istemişti. Erdoğan’ın bu isteği Rize’de kent genelinde etkisini gösterdi. O günden bu yana yöre mimarisine göre inşa edilen hastane, okul, kültür merkezi, stadyum ve hükümet konağı gibi 100’e yakın kamu binası ile çok sayıda özel konut, kentin mimari açıdan görünümünü de değiştirdi.


ERDOĞAN’IN EVİ DE YÖRESEL MİMARİYE ÖRNEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001 yılında Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’nde inşa edilen 3 katlı evi de Rize mimarisinin tüm özelliklerini yansıtıyor. Konutun müteahhitliğini Ak Parti Rize eski Milletvekili Abdülkadir Kart, mimari projesini ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hazırlamıştı.

Haberin Devamı