Gazete Vatan Logo

Vali 'Eşcinselim deyip istifa etti

Amerika'nın New Jersey eyaleti Valisi James McGreevey, herkesin bütçe sıkıntısı nedeniyle istifa etmesini beklediği basın toplantısında "Özür dilerim, ben eşcinselim ve bir erkekle ilişkim var'' deyip görevi bıraktı

Sürekli olarak eşcinsel evliliğe karşı çıktığını vurgulayan New Jersey Valisi James McGreevey basın toplantısı düzenleyerek, "itiraf ediyorum, eşcinselim ve bir erkekle ilişkim oldu" deyince basın mensupları şaşkınlık yaşadı. İstifa kararı saatler öncesinden bilinen Vali'nin eyaletin artan bütçe sıkıntıları nedeniyle görevi bırakacağı sanılıyordu.

Ancak "İşte benim gerçeğim, bir eşcinselim" açıklamasını yapınca istifanın sebebi konusunda meraklı bakışlar valinin üzerine odaklandı. 2 çocuk sahibi McGreevey, eşiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Hep bir kimlik bunalımı yaşadım. Ve evliliğimi tehlikeye atan bu ilişkiden utanıyorum. Eşimden ve sizlerden beni affetmenizi diliyorum.

Hatalarımın sorumluluğu bana aittir. Bu nedenle istifa ediyorum" açıklamasını yaptı. Ancak skandal bununla dinmedi. İstifanın arkasında daha büyük bir skandalın olduğu ortaya çıktı. New Jersey Valisi'nin birlikte olduğu kişinin Valilik'te güvenlik danışmanı olarak görev yaptığını belirleyen ABD medyası istifanın ardındaki sis perdesini de aralamış oldu. Buna göre McGreevey, İsrailli bir yazar ve eski bir İsrail askeri olan Golan Cipel'i seçildikten sonra hiçbir güvenlik deneyimi olmamasına rağmen güvenlik danışmanı olarak atadı. Cipel'e yılda 100 bin dolar da maaş bağladı. Bu sürede Cipel ve McGreevey birlikte oldular. Ancak danışman, tecrübesizliğinin sürekli olarak eleştirilmesi nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

İstifaya zorlanan Cipel, Vali'yi tehdit etmeye başladı. McGreevey'den kendisine 1 milyon dolar ödemesini isteyen İsrailli, aksi halde "Beni taciz etti" iddiasıyla mahkemeye başvuracağını söyledi. Ancak McGreevey beklenmedik bir tepki vererek basın mensuplarının karşısına geçti ve istifa ettiğini açıkladı. Böylece ikili arasındaki ilişki de gözler önüne serilmiş oldu.

Haberin Devamı