Gazete Vatan Logo

Vakıflar bursu açıklandı mı? Vakıflar burs sonuçları…

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından verilen burslar öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Ortaöğretim Bursu, üniversite öğrencilerine Yükseköğretim Bursu verilen Vakıflar bursu açıklandı mı?

Vakıflar bursu açıklandı mı? Vakıflar burs sonuçları…

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından verilen burs başvuruları 9 Ekim’de tamamlanmıştı. Başvurularının tamamlanmasının ardından öğrenciler, VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı diye merak ediliyor. Öğrenciler tarafından yakından takip edilen konunun detayları haberimizde…

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim ve Yükseköğretim Bursu, öncelikle anne babası hayatta olmayan ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere veriliyor. Ortaöğretim bursu için başvurular, 9 Ekim’de sona ermişti. Yükseköğretim için ise başvurular 30 Ekim’e kadar devam edecek.

Vakıflar bursu açıklandı mı?

9 Ekim’de tamamlanan Ortaöğretim burs başvurularının sonuçları henüz açıklanmadı. 30 Ekim’de sona erecek Yükseköğretim burs başvurularının da sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli değil.

Bursun miktarı nedir?

Vakıflar burs miktarı ortaöğretim öğrencileri için aylık 60 TL, yükseköğretim öğrencileri için ise aylık 250 TL’dir. Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler için ise burs miktarı aylık 500 TL’dir.

Haberin Devamı

Burslar ne zaman ödeniyor?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, sonuçlar açıklandıktan kısa bir süre sonra ödenir. Burs kazanan öğrencilere tamamlamaları gereken belgeler, hesap numarası açtırma ve diğer bilgiler Bölge Müdürlüklerimiz tarafından verilecektir.

İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.