Gazete Vatan Logo

Vadistanbul primini ‘etap’ katladı

Ayazağa’da yükselen Vadistanbul’un 762 konutluk üçüncü etabı satışa çıktı. Aralık 2012’de metrekaresi 5 bin 400 liradan satışa başlanan projede fiyatlar, yeni etapta 9 bin liraya geldi.

Vadistanbul primini ‘etap’ katladı

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Ayazağa’daki Vadistanbul’un üçüncü ve son etabı satışa çıktı. Vadistanbul Park adındaki etapta, 762 konut, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home ofis ve 22 bin metrekarelik mağaza alanı yer alıyor.

Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9 bin liradan satışa çıktı. Vadistanbul’un ilk satışa çıktığı Aralık 2012’de metrekare fiyatları 5 bin 400 liradan başlıyordu. Bugün gelinen noktada, üçüncü etabın metrekare fiyatı 9 bin lira seviyesine çıktı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yaşamın başladığı etapta metrekaresi 10 bin liraya ev bulunamadığını belirterek, “Proje tamamlandığında fiyatın 12 bin 500 liraya yükselmesini bekliyoruz. Yaklaşık yüzde 35 oranında prim yapacağı kanaatindeyiz” dedi.

2.5 milyar $ hasılat

Toplam 1 milyon 350 bin metrekare inşaat alanına sahip Vadistanbul, üç etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabı olan 1.111 konutluk Teras, Temmuz 2014’te teslim edildi ve yaşam başladı. Ofis, alışveriş caddesi, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan Bulvar etabında teslimler Haziran ayında başlayacak. AVM, Ekim ayında faaliyete geçecek. İnşa çalışmalarının devam ettiği ve satışına dün başlanan Vadistanbul Park’ta teslimler 2017’nin Aralık ayında yapılacak. Proje, bütünüyle tamamlandığında 1 milyar dolarlık yatırım maliyetine sahip olacak. Ortaklığın projeden beklediği toplam hasılat ise 2.5 milyar doları bulacak.

Haberin Devamı

180 daire satıldı

Ortaklık adına konuşan Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul Park’ı uzun zamandır bekleyen bir müşteri kitlesinin olduğunu belirterek, “Ciddi anlamda talep aldığımızı söyleyebiliriz. Birinci etaptan ev alanların yeni etaba da ilgi göstermesiyle 180’e yakın daire sahibini buldu. Bu etabımızın en önemli ayrıcalığı, teslimler başladığında Bulvar etabındaki tüm donatıların faaliyete geçmiş ve yaşayan bir kent merkezi haline gelmiş olmasıdır” diye konuştu.

15 milyon euroya havaray açılıyor

PROJE kapsamında Türkiye’nin ilk özel metrosunun inşa edildiğini hatırlatan Süleyman Çetinsaya, “934 metrelik bir Havaray hattını Vadistanbul’un yatırımcıları olarak inşa ediyoruz. Bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak. Yaklaşık 15 milyon euroya mal olan havaray, 6 ay sonra tamamlanacak” dedi.

Haberin Devamı

42 bin kişilik nüfusu olacak

AYAZAĞA bölgesinin Vadistanbul ile, Büyükdere Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerinin alternatifi olacağını ifade eden Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi: “Burası, İstanbul’un tüm ulaşım akslarının kesiştiği bir nokta. TEM Otoyolu’nun bitişiğinde, üçüncü çevreyolu, Havalimanı ve köprü yoluna çok yakın bir mesafede. Vadistanbul, bu konumuyla birlikte son derece önem kazanan Ayazağa bölgesinin yeni çehresini oluşturacak. Vadistanbul tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacak ve 42 bin kişilik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi olacak.”